Naslovnica Trendi Respect je več kot film o izjemnem življenju Arethe Franklin

Respect je več kot film o izjemnem življenju Arethe Franklin

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes bo v slovenske kinematografe vstopil film o eni največjih pevk modernih časov – Arethi Franklin. Film se imenuje po enemu najbolj znanih glasbenih hitov Arethe ‘Respect’ (slo. spoštovanje), življenjska zgodba kraljice soul glasbe pa je zagotovo vredna ogleda.
Legendarni ‘Think’ prizor Arethe Franklin v kultnem filmu Blues Brothers (foto: basementrejects.com)

Danes bo v slovenske kinematografe vstopil biografski film ‘Respect’, ki govori o eni največjih pevk modernih časov – Arethi Franklin. Slednja ni bile pevka, ampak tudi skladateljica, glasbenica in borka za človekove pravice. Imenovali so jo ‘kraljica soula’, pela pa je tudi gospel, blues, pop in funky. Skozi neverjetno plodno in skoraj 60 let dolgo kariero je ustvarila izjemno veliko zimzelenih hitov ter prejela kar 17 Grammyev.

»Pevko bo upodobila oskarjevka Jennifer Hudson, ki jo je legendarna Franklinova osebno izbrala, da jo upodobi na velikem platnu. Biografska drama predstavlja pevkino kariero od majhne deklice, ki je pela v očetovem cerkvenem zboru v Detroitu do mednarodne super zvezde. Film je režirala Liesl Tommy, scenarij pa napisala Tracey Scott Wilson,« pravi napovednik distributerja Karantanija Cinemas.

V tej biografski glasbeni drami poleg Hudsonove igrajo še Forest Whitaker, Tate Donovan, Mary J. Blige in drugi. Film ‘Respect’ ni le zgodba o Arethi Franklin, ampak ima širši družbeni zgodovinski kontekst. Govori namreč tudi o časih, ko so bili v Združenih državah Amerike temnopolti diskriminirani, ženske pa prav tako niso bile obravnavane kot enakovredne moškim.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.