Naslovnica Šport Reprezentanca v teku na smučeh stopnjuje formo pred bližnjim SP

Reprezentanca v teku na smučeh stopnjuje formo pred bližnjim SP

Avtor: Spletno Uredništvo

Včeraj je slovenska reprezentanca v teku na smučeh predstavila svoje občutke po novem uspešnem vikendu tekmovanj v Dresdnu in oznanila svoje želje pred naslednjimi tekmami v Estoniji. Dogodek je potekal v prostorih sponzorja, ki skrbi za obutev naših tekmovalcev. 

Skupinsko poziranje reprezentance v lahki pohodni obutvi pokrovitelja (foto: sloski.si) 

 

Za najboljše slovenske tekačice in tekače na smučeh je osrednji cilj  sezone svetovno prvenstvo, ki ga bo letos gostil Seefeldu. Že ta konec tedna naše čakajo novi nastopi na tekmah svetovnega pokala v estonskem Ötepääju, nato se ekipa umika na priprave. V tekmovalni ritem se bo vrnila 9. februarja v Lahtiju, sledi še nastop v italijanskem Cogneju, zatem pa slovenska ekspedicija že potuje na svetovno prvenstvo, so zapisali na sloski.si.

Nejc Brodar, glavni trener slovenske reprezentance v teku na smučeh, je bil na včerajšnji tiskovni konferenci po zadnjih nastopih v Nemčiji lahko upravičeno zadovoljen: “Sobotna tekma je bila zgodovinska za Alenko in Miho in tudi za celotni smučarski tek, saj smo dosegli prvo moško uvrstitev med najboljšo deseterico. Škoda padca Vesne v soboto in Alenkinega potem v finalu. Kljub vsemu in ob zdravi Evi Urevc, bi imeli še kakšno višjo uvrstitev”.

V nedeljo je bilo nekaj taktičnih napak pri fantih. Škoda za 12 stotink, ki so zmanjkale za prvi finale v ekipnem šprintu. Dekleta bi bila brez padca Alenke zmožni poseči med najboljših šest, kar je bil tudi naš cilj. Če povzamem vikend – še en uspešen vikend, manjka pa nam pika na i in to so stopničke. Ob stopnjevanju pripravljenost, ne vem zakaj se to ne bi zgodilo kar na svetovnem prvenstvu.” 

Miha Šimenc je ob tem optimistično dodal: “Morda se že čez en teden rokujemo zaradi stopničk (smeh). Letošnja sezona je zame prebojna, dosegel sem cilje, ki sem si jih zadal. Mislim, da res dobro delujemo, z Nejcem in Olo smo res dobra ekipa, dobro sodelujemo z vso ekipo, tudi z ostalimi fanti. Konkurenca v svetovnem pokalu je vedno težja, vedno več nas je. Res sem vesel, da mi je uspelo priti zraven, dobil sem še več motivacije, saj prihajam v finala. Gremo naprej in videli bomo, kaj bo.”

Aleš Poljanšek, prodajni direktor podjetja Alpina d.o.o., pri katerem so tudi gostili novinarsko konfernco, pa je poudaril, da so zadovoljni, ker so podpisali dolgoročno pogodbo s Smučarsko zvezo Slovenije. Na dogodku je bilo govora še o vseh ostalih članih reprezentance, pa o domačih smučarskih maratonih, s tem povezanim trenutnim pomankanjem snega in tudi o tiskanju nove brošure, v kateri bo zbranih 20 tekaških destinacij v Sloveniji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.