Naslovnica Šport Rekordnih deset medalj z mladinskega evropskega prvenstva

Rekordnih deset medalj z mladinskega evropskega prvenstva

Avtor: Spletno Uredništvo
Planinska zveza Slovenije lahko glede bodočnosti slovenskega športnega plezanja mirno spi. Po sedanji šampionski generaciji na čelu z večkratno svetovno prvakinjo Janjo Garnbret se že napoveduje nov mladi val. Na pravkar končanem mladinskem EP v ruskem Permu so namreč naši upi skupno osvojili kar 10 medalj.
Rekordnih deset medalj z mladinskega evropskega prvenstva

Lucija Tarkuš z zlato medaljo na najvišji stopnici zmagovalnega odra (foto: PZS)

V ruskem mestu Perm se je pravkar zaključilo letošnje mladinsko evropsko prvenstvo v športnem plezanju. Slovenska ekspedicija se domov vrača s precej težjo prtljago, saj je bilo osvojenih kar šest medalj v posameznih disciplinah, poleg tega pa so mladi slovenski plezalci osvojili še štiri odličja v kombinaciji.  Najuspešnejša je bila mladinka Lucija Tarkuš, ki je zmagala v disciplini težavnost, tretja pa je bila v disciplini balvani.

Kadetinja Liza Novak si je priplezala srebrno odličje v težavnosti, starejši deček Gorazd Jurekovič je osvojil srebrno medaljo v težavnosti, Zala Mlakar Starič je bila prav tako srebrna  med starejšimi deklicami v disciplini težavnost, Lina Funa pa je srebrni slovenski niz zaokrožila z drugim mestom v svoji starostni kategoriji in sicer v disciplini balvani. Sledile pa so še štiri medalje v kombinaciji, od tega kar tri zlate.

»Na koncu tekmovanja so organizatorji zmnožili točke iz vseh treh tekmovalnih disciplin – težavnost, balvani in hitrost – ter podelili še medalje v kombinaciji. Tudi tukaj so naši tekmovalci osvojili medalje. Liza Novak, Lucija Tarkuš in Lina Funa so v Rusiji postale še evropske prvakinje v kombinaciji v svojih starostnih kategorijah, Lovro Črep je v kombinaciji osvojil drugo mesto,« so sporočili s Planinske zveze Slovenije (PZS).

PZS lahko torej glede bodočnosti slovenskega športnega plezanja mirno spi, saj je bilo to evropsko prvenstvo za mlajše selekcije slovenske reprezentance v športnem plezanju najuspešnejše doslej. Poleg tega ne razveseljuje le dejstvo, da so mladi osvojili rekordno število kolajn, ampak izstopa tudi dejstvo, da so jih osvojili prav v vseh disciplinah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.