Naslovnica Trendi Rekordne številke gledanosti nogometnega SP v Katarju

Rekordne številke gledanosti nogometnega SP v Katarju

Avtor: Spletno Uredništvo
TV Slovenija je dan po osvojitvi naslova svetovnih prvakov s strani nogometašev Argentine objavila podatke o gledanosti pravkar končanega Svetovnega nogometnega prvenstva v Katarju.
Rekordne številke gledanosti nogometnega SP v Katarju

Prvo jesensko SP v nogometu se je vsekakor razpletlo brez večjih težav (foto: SOJ RTV SLO)

Služba za komuniciranje RTV Slovenija je oznanila, da je športni program TV Slovenija s prenosi in posnetki tekem Svetovnega prvenstva v nogometu 2022, s studijsko oddajo ‘Tisoč in en gol’ ter z rednimi športnimi poročili v času SP proizvedel več kot 175 ur premiernega programa. Vsaj delček te produkcije si je skupno ogledalo kar 1.539.000 slovenskih gledalcev (oz. 80 % vseh, ki so starejši od štirih let).

»Najvišjo gledanost letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu je dosegla finalna tekma med Argentino in Francijo, ki jo je v povprečju spremljalo kar 26,1 % ali 499.400 gledalcev, kar predstavlja več kot 60 % takratnih gledalcev televizije (62 % delež). Najvišja minutna gledanost je bila dosežena ob 18.52, v času enajstmetrovk, ko je TV Slovenija 2 spremljalo 680.500 gledalcev (35,6 %),« so pojasnili s TV Slovenija.

To je bila hkrati tudi najvišja dosežena gledanost v času letošnjega svetovnega prvenstva v nogometu in tudi najvišja dosežena gledanost v letošnjem letu vseh programov vseh slovenskih televizijskih postaj. Poleg tega so na spletnem portalu rtvslo.si našteli nekaj več kot 3 milijone in 300 tisoč ogledov, pri čemer so z novo aplikacijo ‘Bodi režiser’ obiskovalci strani ustvarili skoraj 250.000 ogledov.

Kljub vsem spornim temam, ki se jim to prvenstvo v Katarju ni moglo izogniti, kljub vsem dolgočasnim prvim polčasom in kljub umetnem raztegovanju tekem v nedogled z maratonskimi ‘sodniškimi podaljški’, pa je presenetljiva primerjava s podatki o gledanosti tega SP v primerjavi s tistim iz leta 2018. Dvoboji v Katarju so bili na slovenskem TV trgu opazno bolje gledani kot tisti v Rusiji.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.