Naslovnica Šport Pred novoletno turnejo tudi državno prvenstvo v Planici

Pred novoletno turnejo tudi državno prvenstvo v Planici

Avtor: Spletno Uredništvo
Po dvojnem uspehu smučarja skakalca Anžeta Laniška v Engelbergu slovenske skakalce in skakalke kmalu čaka nastop na tradicionalni novoletni turneji. Pred tem pa bodo že jutri v oboji skakali v Planici, kjer je na sporedu slovensko državno prvenstvo.
Pred novoletno turnejo tudi državno prvenstvo v Planici

Ta odlična fotografija nazorno kaže, kako strme so dejansko skakalnice (foto: SZS/sloski.si)

Jutri popoldan bo v Planici na Bloudkovi velikanki pestro, saj se bodo najboljši slovenski skakalci in pa tudi najboljše slovenske skakalke pomerile za naslove (zimskih) državnih prvakov. Tekmovalni program bo potekal pod žarometi, saj se bo državno prvenstvo pričelo s kvalifikacijami oziroma s poskusno serijo ob 16.30, nato pa bo prva serija na vrsti ob 17.30, ko je že povsem temno.

Po uradnem programu Smučarske zveze Slovenije bo po koncu prve serije sledilo le ‘nogometnih’ četrt ure premora, nato pa se bo takoj pričela finalna serija. Za 19.30 je namreč predviden še start ekipne tekme, ki jo bo prav tako na veliki skakalnici organiziral SK Triglav iz Kranja. Velja dodati, da bo to državno prvenstvo tudi nekakšna generalka za nordijsko svetovno prvenstvo, ki bo v Planici na sporedu od 22. februarja do 3. marca prihodnjega leta.

»Konec septembra sta naslov poletnega državnega prvaka v Kranju osvojila Anže Lanišek (SSK Mengeš) in Ema Klinec (SSK Norica Žiri), naslov zimskega prvaka pa bosta branila med skakalkami Urša Bogataj (SSK Ilirija), ki je lani v Planici zmagala pred Klinčevo in Niko Križnar (SSK Žiri) ter Timi Zajc (SSK Ljubno BTC), ki je ugnal Lovra Kosa (SSK Ilirija) in Ceneta Prevca (SK Triglav Kranj).

V konkurenci ekip je zmagal SK Triglav Kranj (P. Prevc, Hafnar, Jelar, C. Prevc),« so na razplet zadnjih državnih prvenstev spomnili s Smučarske zveze Slovenije. Sicer bo Planica prihodnjo pomlad gostila tudi klasično tekmo na (skakalnici) velikanki, ki bo na vrsti med 30. marcem in 2. aprilom, z njo pa se bo tudi zaključila tekmovalna sezona 2022-23.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.