Naslovnica Gospodarstvo Regionalni distribucijski center za FIAT in druge znamke

Regionalni distribucijski center za FIAT in druge znamke

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz gospodarskih krogov od pričetka poletja ne prihaja veliko novosti. Ena redkih je ta, da je podjetje Hoedlmayr logistika Slovenija postalo uradni logistični center oziroma distributor vozil znamke FIAT oz. FCA za Slovenijo ter tudi za Bosno in Hercegovino. A to še ni vse.
Regionalni distribucijski center za FIAT in druge znamke

Zaščiteni avtomobili na terminalu podjetja v Logatcu (foto: Studio Marketing International)

Podjetje Hoedlmayr logistika Slovenija je pred kratkim podpisalo pogodbo o sodelovanju s podjetjem Frey Services d.o.o. Gre za slovensko podružnico švicarske družbe Frey Services – enega od največjih avtomobilskih trgovcev v Evropi, kateri povezuje kar 13 znamk. Podjetje Hoedlmayr logistika Slovenija (HLS), ki je del avstrijske družbe Hoedlmayr International AG, pa prednjači na področju prevozov iz Italije za Slovenijo ter za Bosno in Hercegovino (BiH).

»Podjetje Hoedlmayr za podjetje Frey Services d.o.o. opravlja nekatere predhodne prevoze iz Italije (Melfi, Pomigliano d’Arco in Torino) v Logatec ter skladišči in pripravlja vozila na lastni lokaciji. Konkretno je podjetje Hoedlmayr odgovorno za avtomobilske znamke Fiat Chrysler Automobiles (FCA) za Slovenijo, Hrvaško ter Bosno in Hercegovino, pa tudi za distribucijo novih vozil FCA v Sloveniji ter v BiH.

Poleg tega podjetje Hoedlmayr logistika Slovenija skladišči in distribuira vozila znamk Honda in Mitsubishi. Letno te storitve opravi za približno 8000 vozil,« so sporočili s Hoedlmayr logistike Slovenija. Podjetje ima sicer sedež v Logatcu in se ponaša s skladiščno zmogljivostjo več kot 90.000 m2, kar pomeni površino za približno 3.500 vozil. Ključna prednost podjetja HLS pred konkurenco je učinkovito delovanja storitve pregledov pred dostavo (Pre-Delivery-Inspection-Service).

V to storitev spadajo doseganje vseh sodobnih standardov za dostavo skladiščenih vozil (vzdrževanje akumulatorja, kontrola tlaka v pnevmatikah, pranje vozil…) na eni strani, in pa na drugi strani tudi zagotavljanje ažurnih carinskih postopkov, kar zagotavlja precej višjo kakovost in hitrost celotnega procesa distribucije vozil. Moč je pričakovati, da bo Podjetje Hoedlmayr logistika Slovenija še širilo svojo dejavnost, tako za Slovenijo, kot tudi za BiH ter druge države Balkana.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.