Naslovnica Šport Hamilton še dve leti pri Mercedesu

Hamilton še dve leti pri Mercedesu

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz sveta formule 1 prihaja novica, da je svetovni prvak Lewis Hamilton podaljšal pogodbo z moštvom Mercedesa še za dve leti. Po lanskih dolgotrajnih zapletih, ko sta se strani z ogromno zamudo dogovorili šele februarja letos, je bil ta zgoden podpis presenečenje za vse, celo za Hamiltona.
Hamilton še dve leti pri Mercedesu

Lewis Hamilton je v manj kot pol leta podpisal še drugo pogodbo z Mercedesom (foto: Mercedes AMC Petronas)

Sedemkratni svetovni prvak Formule Lewis Hamilton je pravkar podpisal novo dvoletno pogodbo o sodelovanju s svojim dosedanjim moštvom Mercedes Petronas. 36-letni Anglež se je tokrat s svojimi dolgoletnimi delodajalci dogovoril zelo hitro, saj letošnja sezona ni še niti ni na polovici. Lani so se namreč pogajanja za obnovitev pogodbe vlekla in vlekla ter se na koncu zavlekla vse do februarja letošnjega leta.

»Kako noro je to, da smo podpisali tako zgodaj, potem ko smo bili lani tako pozni,« je po podpisu nasmejano dejal Hamilton svojemu moštvenemu šefu Totu Wolfu, ki prav tako ni skrival zadovoljstva. Hamilton je namreč s tovarniško ekipo Mercedesa že deveto leto, v tem času pa je osvojil šest naslovov svetovnega prvaka (prvič je bil leta 2008 svetovni prvak z moštvom McLaren Mercedes).

Poleg tega je nemškim srebrnim puščicam pomagal osvojiti sedem zaporednih naslovov najboljših med konstruktorji oz. med moštvi formule 1. »Letos poteka velika bitka za naslov, ki ji bo prihodnje leto sledila še večja, s popolnoma novimi pravili. In ni boljšega od tebe, da bi ga imeli v našem avtu. Ko imamo težavno dirko, hočem tebe v avtu in že se veselim novih let sodelovanja,« je Lewisu po podpisu dejal Wolf in mu s to izjavo dal še (p)osebno priznanje.

Sicer so vozniki v formuli 1 od 23 za letos predvidenih dirk v elitnem razredu svetovnega avtomobilizma doslej odpeljali le devet Velikih nagrad.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.