Naslovnica Šport Razred MotoGP tudi v tropsko Indonezijo in v svežo Finsko

Razred MotoGP tudi v tropsko Indonezijo in v svežo Finsko

Avtor: Spletno Uredništvo
Mednarodna motociklistična zveza je pred dnevi razkrila prvo verzijo koledarja dirk v sezoni 2022. Na spisku sta dve novi dirki in sicer se bo motociklistična karavana po dolgih letih vrnila na Finsko, na sporedu pa bo tudi prva dirka v indonezijski Mandaliki.
Prizor po startu zadnje dirke razreda Moto GP v Teksasu (foto: FB MotoGP)

Mednarodna motociklistična zveza je objavila prvo verzijo koledarja dirk za razred MotoGP v prihodnjem letu. Leto 2022 bo predvidoma najdaljša tekmovalna sezona v tem razredu, saj so napovedali kar 21 Velikih nagrad, kar je dve več od doslej že kar običajnih devetnajst. Največji novosti sta novi dirki – VN Finske in VN Indonezije. Indonezijo bo karavana obiskala tretjič v zgodovini, saj je steza v Setulu že gostila dirki leta 1996 in 1997.

Kljub imenu Mandalika International Street Circuit pa gre za povsem klasično in ne za kakšno improvizirano mestno dirkališče. Steza bo za nameček povsem nova, saj naj bi jo odprli šele novembra letos z dirko svetovnega prvenstva v razredu Superbike. Sicer se novo indonezijsko dirkališče nahaja na otoku Lombok, malce vzhodno od Balija, na najbližji točki pa se asfalt morju približa na vsega 100 metrov.

Če bodo tekmovalci na začetku sezone uživali v tropskem paradižu (VN Indonezije je predvidena kot druga dirka na koledarju, na vrsti bo drugi konec tedna meseca marca) pa bodo nato okusili tudi svežino finskih gozdov. Na spored se namreč prvič po letu 1983 vrača tudi Velika nagrada Finske, ki bo seveda potekala sredi poletja, gostilo pa jo bo dirkališče KymiRing, ki je bilo odprto leta 2019.

Sezona razreda Moto GP se bo že tradicionalno začela 6. marca v Katarju na dirkališču Losail, zaključila pa se bo prav tako tradicionalno – 6. novembra v španski Valenciji.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.