Naslovnica Trendi Razpis za festival Slovenska polka in valček 2022

Razpis za festival Slovenska polka in valček 2022

Avtor: Spletno Uredništvo
Uredništvo Razvedrilnega programa Televizije Slovenija je pravkar objavilo poziv za sodelovanje na glasbenem festivalu ‘Slovenska polka in valček 2022’.
Za najboljšo polka leta 2019 so izbrali skladbo ‘Srčen – trčen’ skupine Vera & Originali (foto: Adrijan Pregelj/RTV SLO)

Uredništvo Razvedrilnega programa je na spletni strani Radio-televizije Slovenija objavilo svež poziv za sodelovanje na glasbenem festivalu ‘Slovenska polka in valček 2022’. Prijave bodo zbirali le prek spletnega obrazca in sicer do polnoči 10. decembra 2021. Prvi del tekmovanja bo nato na sporedu v oddajah ‘Zimski pozdrav’, ki bodo na programu januarja in februarja prihodnjega leta, ter v oddajah ‘Poletni pozdrav’, ki bodo na vrsti šele julija in avgusta 2022.

Veliki finale festivala ‘Slovenska polka in valček 2022’ bo predvajan v oddaji ‘Poletni pozdrav’, ki bo predvidoma šele septembra 2022. »Slovenska polka in valček je festival narodno-zabavne glasbe, ki pri glasbenikih uživa največji ugled. Tudi tokrat se lahko glasbeniki potegujejo za dve festivalski nagradi: nagrado za najboljšo polko po mnenju občinstva in nagrado za najboljši valček po mnenju občinstva,« piše v vabilu RTV SLO.

Avtorji skladb in izvajalci bodo morali za uspešno prijavo izpolnjevati tudi določene pogoje, razplet uvodnega izbora pa bo znan najkasneje do 18. decembra. Do tedaj bo posebna tričlanska strokovna komisija predvidoma izbrala najboljših 24 skladb – po 12 polk in 12 valčkov, ki se bodo nato premierno predstavile v oddajah Zimski pozdrav in Poletni pozdrav, ter se poskusile uvrstiti v finale.

Če pa bo komisija decembra ugotovila, da je primernih skladb tokrat premalo, bo RTV Slovenija število poskusila dopolniti z neposrednimi povabili posameznim avtorjem in izvajalcem.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.