Naslovnica Gospodarstvo Pot prehoda in 20. Evropski turistični forum

Pot prehoda in 20. Evropski turistični forum

Avtor: Spletno Uredništvo
Danes poteka spletno srečanje ministric in ministrov držav članic Evropske unije, pristojnih za področje turizma, jutri pa bo prek spleta potekal še 20. Evropski turistični forum.
Pred izbruhom pandemije se je pomorski turizem v Sloveniji že lepo uveljavil (foto: SJ)

Na današnjem neformalnem srečanja ministric in ministrov za turizem držav članic EU, ki bo potekalo prek spleta, naj bi predvidoma sodeloval tudi za področje turizma pristojni član Komisije EU – komisar Thierry Breton. Na srečanju bo govora predvsem o pripravah na ‘Pot prehoda’ (Transition Pathway), pri kateri gre za dvojno preobrazbo turističnega ekosistema za večjo odpornost in doseganje trajnostnih ciljev do leta 2030.

»Ta proces zajema vse deležnike, ki so vključeni v turistični ekosistem v okviru skupnih ciljev, zavez in ukrepov, ki bodo omogočili, da bo prehod potekal v okviru vseh treh ključnih vidikov trajnosti – okoljskega in družbeno-gospodarskega – na uravnotežen in dolgoročno vzdržen način,« so pojasnili s Slovenske turistične organizacije (STO) in dodali, da bo ta ‘Pot prehoda’ tudi temelj za pripravo novega obsežnega načrta evropskega turizma za obdobje 2030–2050.

Jutri pa bo v Kongresnem centru Brdo prav tako prek speta na vrsti še jubilejni, že 20. Evropski turistični forum, ki ga tokrat skupaj pripravljata Slovenija in Evropska komisija, udeležence pa bo nagovoril tudi generalni sekretar Svetovne turistične organizacije Združenih narodov (UNWTO) Zurab Pololikashvili. Osrednja tema foruma bo predstavitev dobrih praks turistične industrije in destinacij, ki so že aktivne glede dvojne preobrazbe, tudi slovenskih.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.