Naslovnica Kronika Poslušal je ženo in poskusil ubiti njenega bivšega

Poslušal je ženo in poskusil ubiti njenega bivšega

Avtor: Spletno Uredništvo
Štajerski kriminalisti so včeraj zaključili preiskavo poskusa umora. Izkazalo se je, da sta za poskus umora 24-letnega domačina, do katerega je prišlo prejšnjo nedeljo (16.1.) v Poljčanah, soodgovorna 24-letni osumljenec in njegova 20-letna žena, ki je hkrati bivša partnerka napadenega. Sedaj zakoncema preti po najmanj 15 let zapora….
Poslušal je ženo in poskusil ubiti njenega bivšega

Policisti so hitro ugotovili, v kateri smeri morajo poizvedovat in zato so tudi ekspresno zaključili preiskavo (policija.si)

Štajerski policisti in kriminalisti so hitro zaključili preiskavo o napadu z nožem, ki se prejšnjo nedeljo (16. januarja) zgodil v Poljčanah. Tistega dne je bila ob 23.37 Policija obveščena o neznancu, ki je 24-letnega domačina napadel z nožem in ga večkrat zabodel. Na srečo ga ni ranil prehudo, zato je ranjenemu uspelo pobegniti. Kmalu zatem so ga z reševalnim vozilom lahko odpeljali v bolnišnico, od koder so ga v ponedeljek tudi že izpustili.

»V preiskavi so kriminalisti ugotovili, da je osumljenec kaznivega dejanja 24-letni moški z območja občine Rogatec. Moškemu so že naslednji dan po dogodku, 17. januarja, kriminalisti PU Celje odvzeli prostost in ga predali v nadaljnjo obravnavo mariborskim kriminalistom. Z nadaljnjim zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se oškodovanec in osumljenec nista poznala, in da je osumljenec dejanje storil iz maščevanja.

K temu ga je namreč naklepno napeljala njegova 20-letna soproga, ki je bila pred njunim zakonom v partnerski zvezi z oškodovancem,« so pojasnili s Policije. Že v torek so kriminalisti PU Maribor ob sodelovanju s policisti PP Šmarje pri Jelšah prostost odvzeli 20-letni ženi, ki je bila obtožena napeljevanja h kaznivemu dejanju umora. Zanjo je preiskovalna sodnica odredila hišni pripor.

Šele dan kasneje (v sredo 19. januarja) je bil k dežurni preiskovalni sodnici priveden še dejanski storilec napada, 24-letni soprog z območja občine Rogatec. Zanj je sodnica odredila pripor. S Policije so ob zaključku preiskave spomnili javnost, da je za kaznivo dejanje poskusa umora predpisanih najmanj 15 let zapora, za naklepno napeljevanje k tovrstnemu kaznivemu dejanju pa je kazen povsem enaka. Zakoncema torej sedaj preti najmanj po 15 let zapora.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.