Naslovnica Trendi Nova igra in serija novih pravljic za otroke na Radiu Slovenija

Nova igra in serija novih pravljic za otroke na Radiu Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Z RTV Slovenija tokrat prihajata novici o novi radijski igri in o celi vrsti novih radijskih pravljic za lahko noč.
V ozadju režiserka igre ‘Suzana in dva starca’ Špela Kravogel, tonski mojster Urban Gruden in dramaturginja Vilma Štritof ter v ospredju fotografije slavna slovenska igralca Boris Cavazza in Radko Polič – Rac (foto: Radio Slovenija)

V uredništvu igranega programa, ki deluje v okviru programa Ars, so pravkar posneli prvo radijsko igro v binauralni tehniki. Gre za novo 3-D stereo tehniko, kjer poslušalec dobi vtis, da se nahaja v istem prostoru kot igralci. Igra nosi naslov ‘Suzana in dva starca’, ponaša pa se z vrhunsko zasedbo Borisa Cavazze, Radka Poliča – Raca in Maje Martine Merljak. Režiserka igre je Špela Kravogel, pa dramaturginja Vilma Štritof.

Premiera igre ‘Suzana in dva starca’, pri akteri sta sodelovala tudi glasbena oblikovalka Darja Hlavka Godina in tonski mojster Urban Gruden, bo 13. decembra ob 13. uri v studiu 26, kjer bo poslušanju sledil še pogovor z ustvarjalci. Prvo javno predvajanje prek radia pa bo  bo 28. decembra ob 21.05 na Prvem programu Radia Slovenija, nakar bo igra na spletu dostopna še mesec dni.

Druga sveža radijska novica z RTV SLO pa se tiče novih izvirnih slovenskih pravljic za oddajo ‘Lahko noč, otroci!’ Posebna strokovna komisija, v kateri so bili pisatelj, pesnik in predavatelj Peter Svetina, režiserka v Igranem programu ARS-a Ana Krauthaker in urednica oddaje Alja Verbole, je namreč razglasila rezultate natečaja za nove pravljice za otroke. Za zmagovalko natečaja so izbrali pravljico ‘Zajec, lisica in noč’.

Poleg tega pa so se v uredništvu so se odločili, da odkupijo 20 pravljic, še 20 avtorjev pa pozivajo, da se jim javijo. Velja poudariti, da so se tokrat na natečaju lahko odločali kar med 945 pravljicami. Avtorje in avtorice nagrajenih ter preostalih izbranih pravljic bodo svečano razglasili 21. decembra 2021 na spletnih straneh Prvega programa Radia Slovenija in pred oddajo Lahko noč, otroci!, v kateri bo prvonagrajeno zgodbo v živo interpretiral dramski igralec.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.