Naslovnica Kronika Pogrešajo mati in hči iz Radomelj ter najstnico iz Ilirske Bistrice

Pogrešajo mati in hči iz Radomelj ter najstnico iz Ilirske Bistrice

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjih treh dneh je slovenska Policija objavila obvestila, da so izginile kar tri ženske. Gre za mati in hčer iz Radomelj ter za najstnico iz Ilirske Bistrice (ki so jo dan po objavi članka našli in je z njo na srečo vse v redu).
Pogrešana Arenela Majetić (foto: policija.si)

Danes so policisti objavili obvestilo, da že od sobote, 4. decembra, svojci pogrešajo 15-letno Arnelo Majetić iz Ilirske Bistrice. Arnela je visoka približno 160 cm, ima dolge črne lase in nosi tudi očala. Od doma v soboto zvečer je odšla oblečena v kratko črno bundo in svetle kavbojke. Sicer pa ni jasno, zakaj so obvestilo o izginuli najstnici objavili šele danes (v ponedeljek, 6. 12.) – ali je morda res ni nihče pogrešal že včeraj, ali pa morda zaradi kakšnega drugega vzroka.

Policija namreč včasih ne objavi takoj obvestila o pogrešani osebi, saj nekdo lahko preprosto izgubi telefon, ali pa se preprosto ‘izgubi’ na kakšni hudi zabavi. Statistični podatki Policije na primer pravijo, da je primerov, ko se oseba, ki je bila razglašena za pogrešano, sama vrne domov v dveh ali treh dneh, med 60 in 70%. Vseeno pa se ob drugem izginotju zadnji dni ponovno poraja enako vprašanje – zakaj je bilo obvestilo objavljeno šele v petek, 3. decembra.

“Policijske postaje Domžale so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 10-letno Julijo Pogačar iz Radomelj in 52-letno Meliso Smrekar iz Radomelj. Julija je visoka okoli 150 cm, ima srednje dolge, temno rjave lase. Melisa je visoka okoli 170 cm in suhe postave, ima črne, do ramen segajoče lase,” piše v policijskem obvestilu. Sicer gre kljub različnemu priimku za mati in hči, vendar pa sta obe pogrešani že vse od sredine novembra!

Nazadnje sta bili Julija Pogačar iz Radomelj in Melisa Smrekar videni na območju Kamnika, od koder naj bi sicer odšli na krajši dopust, vendar njuna dopustniška destinacija ni znana. Ker nista potovali z lastnim vozilom, obstaja možnost, da se nahajata v tujini ali pa celo kje v Sloveniji (na območju brez telefonskega signala?). Policija seveda prosi vse, ki bi karkoli vedeli o izginulih, naj jim to čim prej sporoči na tel. številko 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200. 

DAN PO OBJAVI ČLANKA SO ARNELO NAŠI, Z NJO JE VSE V REDU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.