Naslovnica Trendi Psihadelični obisk iz Teksasa

Psihadelični obisk iz Teksasa

Avtor: Spletno Uredništvo
V soboto v Gala Halo prihaja ameriški bend Holy Wave. Skupina prihaja iz Teksasa, igra psihadelični rock in bo v sklopu evropske turneje predstavila tudi svoj najnovejši album Five of Cups.
Psihadelični obisk iz Teksasa

Napovedni plakat sobotnega koncerta, ki se bo pričel ob 20. uri (foto: FB Gala Hala)

Kdo spremlja svetovno psihadelično rock sceno zadnjega desetletja, ta je že zagotovo slišal za ameriško skupino ‘Holy Wave’. Bend, ki bo v soboto (18. novembra) gostoval v Gala hali, prihaja iz Austina v Teksasu, kjer skupaj je del prepoznavne underground psych-rock scene pri založbi The Reverberation Appreciation Society (katera je tudi organizator znanega lokalnega festivala Levitation Festival, oz. ex- Austin Psych Fest).

 »Prvi njihov izid sega v leto 2013, od takrat pa so izdali 5 dolgometražnih albumov, nekaj EP-jev in živi album Levitation Sessions. V sklopu evropske turneje bodo predstavljali aktualni Five of Cups (2023), zagotovo pa bomo slišali tudi kaj starejšega materiala, vključno s prvim albumom Relax, ki se lahko pohvali z milijonskimi ogledi na YouTube-u. Obvezna udeležba za vse psihedeličarje,« o skupini Holy Wave pravijo z Društva Kapa.

Za ta bend je značilno tudi to, da so prav vsi člani skupine multi-inštrumentalisti in zato tudi v živo rade volje kar menjavajo inštrumente. Organizatorji dogodka v Gala Hali so še dodali inforamcijo, da je za ‘after-party’ po koncertu predviden ‘venček’ najboljših alter komadov iz 70′, 80′ in 90′ let, kar bo obenem odslej rednega ‘relaks večera’, ki so ga poimenovali ‘Dance The Night Away’ (najbrž po istoimenskem hitu skupine Van Halen).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.