Naslovnica Slovenija Prvi rok za študentske subvencije se hitro bliža

Prvi rok za študentske subvencije se hitro bliža

Avtor: Spletno Uredništvo
Prvi rok za oddajo prošenj za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/23 se izteče že v torek, 16. avgusta. Časa za izpolnjevanje in oddajo e-dokumentov torej ni več veliko.
Prvi rok za študentske subvencije se hitro bliža

Spoštovanje rokov je zagotovo en od temeljev za uspešen študij  (foto: pxhere.com)

Direktorat za visoko šolstvo in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) sta spomnila, da morajo študenti prek spletnega mesta eVŠ najkasneje do 16. avgusta oddati tako prošnjo za podaljšanje subvencioniranega bivanja študentov v študentskih domovih, dijaških domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2022/23, kot tudi prošnjo za sprejem na subvencionirano bivanje za prvo prednostno listo.

»V letošnjem razpisu za bivanje je sicer novost, da študenti lahko oddajajo prošnjo za sprejem tekom celotnega študijskega leta oziroma do 1. junija 2023 (s to razliko, da če jo oddajo po 16. avgustu 2022, bodo uvrščeni na naslednjo prednostno listo po izdaji odločbe o dodelitvi subvencije). Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov,« pravijo na MIZŠ.

Dodali so še informacijo, da je skupno razpisanih 12.149 mest za subvencionirano bivanje. Od tega je za prvi sprejem 4685 na voljo mest, 7464 jih je namenjenih za podaljšanje bivanja, 49 mest pa je za študente s priznano mednarodno zaščito in študente s priznano začasno zaščito. Rok se izteče v torek, zato bi bilo najbrž dobro prošnjo oddati najkasneje v ponedeljek pred polnočjo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.