Naslovnica Slovenija Prvi let z Brnika bo šele konec maja in sicer za Beograd

Prvi let z Brnika bo šele konec maja in sicer za Beograd

Avtor: Spletno Uredništvo

Odpravljanje začasnih omejitev gibanja, ki so bila nujna zaradi pandemije koronavirusa, je prejšnji teden prineslo ponovno odprtje vseh treh slovenskih mednarodnih letališč. Podjetje Fraport, ki upravlja z letališčem na Brniku, napoveduje prvi let šele za 29. maj.

 Prvi let z Brnika bo šele konec maja in sicer za Beograd

Zaenkrat se z največjega slovenskega mednarodnega aerodroma še ne leti nikamor (foto: fraport-slovenija.si) 

 

Vlada RS je prejšnji teden za potniški promet ponovno odprla Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana, Letališče Edvarda Rusjana Maribor in Letališče Portorož. Vendar pa bo za dejanski zagon javnega mednarodnega letalskega prometa s teh potrebno počakati kar do junija. Letalske potniške družbe so namreč zaradi pandemije koronavirusa že pred tedni odpovedale vse lete, sedaj pa bodo le počasi zagnale predvidene linije.

Moč je pričakovati, da se bo vozni red spremenil, sicer pa si bodo novosti najbrž sledile iz tedna v teden. Zagotovo bo v prvi fazi začetku promet še močno okrnjen. Podjetje Fraport, ki upravlja z letališčem na Brniku, napoveduje prvi let šele za konec meseca. »Zaenkrat se ve, da bo 29. maja z leti začela Air Serbia, in sicer dvakrat tedensko v Beograd, 15. junija pa Lufhansa z dnevnimi leti v Frankfurt.

Ne glede na to, da si potniškega prometa do konca maja skoraj ni obetati, so se v družbi Fraport v minulih dneh pospešeno pripravljali na sprejem prvih potnikov in namestili vse potrebno za varen zagon potniškega prometa in vračanje zaposlenih na delovna mesta,« so sporočilo za javnost upravljalca brniškega aerodroma – podejtja Fraport Slovenija povzeli na Slovenski turistični organizaciji (STO). STO je razumljivo najbolj zainteresirana, da se položaj normalizira še pred pričetkom poletne turistične sezone. 

Seveda bo potrebno tudi na letališčih še naprej slediti zdravstveno-varnostnim navodilom NIJZ. Zato bo s talnimi oznakami, trakovi in oznakami sedežev v čakalnicah zagotovljena varnostna razdalja 1,5 metra, poskrbeli bodo za razkuževanje rok potnikov in zaposlenih ter površin v objektih, uporaba obraznih mask bo v terminalu obvezna, obiskovalcem in spremljevalcem vstop v termina ne bo dovoljen, potnikom pa bodo najverjetneje preverjali telesno temperaturo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.