Naslovnica Magazin Prvi e-postopki v pristojnosti občin že na državnih portalih

Prvi e-postopki v pristojnosti občin že na državnih portalih

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi na Ministrstvu za digitalno preobrazbo se trudijo olajšati življenje ljudem, ki so jih prizadele poplave. Tako so na državnih spletnih portalih ‘eUprava’ in ‘SPOT’ odslej na voljo tudi prvi e-postopki, ki so običajno v pristojnosti občin.
Prvi e-postopki v pristojnosti občin že na državnih portalih

Nova je tudi grafična promocija novih možnosti e-storitev (foto: gov.si/MDP)

Na Ministrstvu za digitalno preobrazbo (MDP) so slovenskim državljanom in pravnim osebam kot dodatno pomoč po vremenski katastrofi pravkar ponudili razširjeni nabor e-storitev. Na uradnih državnih spletnih portalih ‘eUprava’ in ‘SPOT’ so namreč že pričeli vključevati tudi postopke, ki so v pristojnosti občin. Število elektronskih vlog zato nenehno narašča, saj se sproti dodajajo še nove storitve.

»Vloga za izdajo lokacijske informacije, če potrebujete podatek o namenski rabi zemljišča, ki ga na primer kupujete, Vloga za pomoč ob rojstvu otroka, če uveljavljate pravico do enkratne pomoči občine ob rojstvu otroka, Zahteva za izdajo mnenja o skladnosti s prostorskim izvedbenim aktom občine ter Vloga za ustanovitev služnostne pravice na nepremičnini v lasti občine,« so nekatere najbolj pogoste vloge našteli na MDP.

Do tega trenutka je bila elektronska oddaja vlog s strani ministrstva omogočena za nekaj več kot trideset slovenskih občin, vendar se priključujejo tudi druge. Več informacij o projektu digitalizacije občinskih vlog in povezave do seznama vseh občinskih e-vlog najdete na spletni strani gov.si na podstrani ‘Digitalizacija občinskih vlog’.

Po tam objavljenih podatkih Ministrstva za digitalno preobrazbo je trenutno na voljo dvajset različnih občinskih e-vlog za državljane Republike Slovenije in dvanajst občinskih e-vlog za podjetja, skupno pa naj bi bilo doslej oddanih že preko 2000 vlog.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.