Naslovnica Šport SP v atletiki se pričenja, Kristjan Čeh bo nastopil že jutri

SP v atletiki se pričenja, Kristjan Čeh bo nastopil že jutri

Avtor: Spletno Uredništvo
Jutri, v soboto 19. avgusta se v Budimpešti pričenja svetovno prvenstvo v atletiki, ki bo nato trajalo vse do nedelje, 27. avgusta. Slovenske barve bo na SP branilo 13 atletinj in atletov, največ možnosti za osvojitev odličja pa imata metalec diska Kristjan Čeh in skakalka s palico Tina Šutej.
SP v atletiki se pričenja, Kristjan Čeh bo nastopil že jutri

Pesti za Kristjana Čeha bomo stiskali že jutri, nato pa, upajmo, še močneje v ponedeljek (foto: AZS/Peter Kastelic)

Vrhunec atletske sezone je že tik pred vrati. Madžarska prestolnica Budimpešta bo namreč v naslednjih dneh gostila letošnje Svetovno prvenstvo v atletiki. Na Madžarskem bo slovensko atletiko zastopalo kar 11 športnic in samo 2 športnika. Največ možnosti za viden uspeh, oziroma za boj za medalje, imata po napovedih metalec diska Kristjan Čeh in skakalka s palico Tina Šutej.

Oba bosta v akciji že v uvodnem delu tega Svetovnega prvenstva. Ptujski orjak Kristjan Čeh bo namreč že jutri zvečer ob 20.43 pričel s kvalifikacijami v metu diska in sicer v skupini B. Čeh bo v tekmovanje vstopil kot aktualni svetovni prvak v metu diska in kot atlet z najboljšim rezultatom v dosedanjem delu sezone. Če bo šlo vse po načrtih, bo nato v ponedeljek ob 20.30 Kristjan nastopil tudi v finalu te discipline.

Že pred tem bo v ponedeljek (21. avgusta) v popoldanskem delu tekmovanj že ob 18.40 s kvalifikacijami pričela tudi skakalka v višino Tina Šutej. Če bo uspešno prebrodila te uvodne skoke, jo nato veliki finale čaka v sredo (23. avgusta) ob 19.30. Seveda bodo vsi slovenski ljubitelji športa in še posebej vsi na Atletski zvezi Slovenije držali pesti, da se še kdo od naših prebije v finale boje in pripravi prijetno presenečenje.

Sicer pa bo na tem Svetovnem prvenstvu, ki bo prvič potekalo na Madžarskem, sodelovalo preko 2000 atletinj in atletov iz 202 držav sveta. Med njimi tokrat ne bo predstavnikov Rusije in Belorusije, bo pa 6 atletov nastopilo s statusom begunca in sicer pod zastavo Mednarodne atletske zveze IAAF.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.