Naslovnica Oglaševanje Prva pravljična dežela v Sloveniji

Prva pravljična dežela v Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo

V naši Koči pri čarovnici boste ponovno obudili spomin na pravljične junake….

Prva pravljična dežela v Sloveniji…. (foto: facebook/KocaPriCarovnici)

 

 

Ko boste naslednjič obiskali Olimje, boste v bližini svetovno znanega samostana Olimje našli tudi Deželo pravljic in domišljije oziroma kakor jo je poimenoval “idejni oče” g. Jože Brilej Koča pri čarovnici.

Vsi vemo, da so čarovnice izmišljena oziroma bajeslovna bitja, ki naj bi imele nadnaravno moč. Svoje moči so uporabljale v zle namene kar je posledično pripeljalo do tega, da so ljudem povzročale škodo. Čarovnice pa so bile znane tudi po kuhanju raznih napojev. Pri tem naj bi uporabljale različne čarovniške pripomočke med katere sodijo kotli, čarovniške palice in knjige kot tudi razni čarovniški simboli.

V naši deželi pa so vse čarovnice prijazne. Le ena je malo nagajiva in zaradi njene nagajivosti je zaklenjena v svoji hiški. Poleg čarovnic, ki so v naši deželi glavna atrakcija, boste srečali tudi druge pravljične junake tako iz slovenske kot tudi tuje književnosti,pripovedk in ljudskih zgodb.

Pri vstopu vas bo iz balkona pozdravil palček ter vsakega obiskovalca prijazno povabil, da vstopi v pravljični svet. Na poti boste ponovno spoznali Kekca in Bedanca, Sneguljčico s svojimi palčki, Rdečo kapico in mnoge druge pravljične junake.

Butalski župan vas bo prosil, da mu pomagate uloviti Cefizlja kateri se spretno izogiba strogemu policaju iz Butal. Cefizelj je namreč svetovno znani razbojnik, ki je hotel spoznati butalskega policaja, zato se je odpravil na obisk v Butale.

Na sprehodu po gozdu vas bo spremljalo žvrgolenje ptic in kaj kmalu se boste znašli pred kočo, kjer Sneguljčica kuha večerjo svojim sedmim palčkom.

Sneguljčica kuha večerjo za sedem palčkov….. (foto: carovnica.si)

 

Pot vas bo ob družbi veveričk vodila do Bedančevega bivališča. Bedanec je namreč močan divji lovec, ki ustrahuje pogumnega Kekca in druge prebivalce planin. Malo pred vašim obiskom je Bedanec imel obilno kosilo, zato sedaj uživa v svojem popoldanskem počitku.

Kuhar, ki kuha v krčmi Ga-ga vam bo z veseljem pripravil dnevno specialiteto. In to je zelje s krompirjem. Tudi za žejo je poskrbljeno, saj se lahko odžejate s hladno osvežujočo vodo izpod skalce.

 

UČNA URA ZGODOVINE in GEOGRAFIJE

V naši pravljični deželi boste poleg pravljičnih junakov, lahko spoznali način kako so živeli pred 100 in več leti. Takrat je bilo v družinah po 10 ali celo več otrok. Najbolj “slavna družina” Korenčkovi izpod Olimske gore je štela 15 članov.

Dežela pravljic in domišljije vam bo “postregla” tudi z Galerijo spominkov. Gospod Jože Brilej je namreč skupaj s svojo ženo Vido rad in veliko potoval po svetu. Iz vsakega potovanja sta prinesla kakšen spominek. Po navadi je bila to lutka v narodni noši. Tako je nastala tudi ideja o učni uri geografije. Učenci s pomočjo učiteljev ali staršev spoznavajo različne svetovne narodne noše in države iz katerih izhajajo.

Najbolj “slavna družina” Korenčkovi izpod Olimske gore….(foto: carovnica.si)

 

Prepustite se pravljičnemu svetu, zato nas obiščite. Veselimo se vašega obiska. Vaša pravljična bitja.

 

 

Koča Pri Čarovnici
Olimje 104, 3254 Podčetrtek

Kontakti:
Tel: +386 (0) 31 309 103
E-mail: info@carovnica.si
Spletna stran: www.carovnica.si
Koordinate: 46.157420, 15.554476

Delovni čas:
Od ponedeljka do nedelje: od 10:00 do 18:00 ure

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.