Naslovnica Gospodarstvo Prva mednarodna turistična borza v živo

Prva mednarodna turistična borza v živo

Avtor: Spletno Uredništvo
Pojutrišnjem se bo pričela turistična borza Arabian Travel Market Dubai, oziroma ATM Dubai. Borza bo letos na sporedu v hibridni obliki in sicer v dveh delih. Prvi del bo v Dubaju potekal v živo, drugi del pa bo potekal prek spleta.
Pravljični grad Snežnik je en od skritih biserov slovenskega turizma (foto: FB FEEL SLOVENIA)

Pandemija koronavirusa še naprej močno vpliva na različne veje globalnega gospodarstva, turizem pa je še posebej na udaru. Vseeno pa se bo v nedeljo, 16. maja, pričela letošnja izvedba mednarodne turistične borze ATM Dubai (Arabian Travel AMrket Dubai). Na tem prestižnem dogodku,  ki velja za največjega v arabskem svetu, bodo ponovno sodelovala tudi slovenska podjetja.

Slovenska turistična organizacija (STO) bo namreč skupaj z 9 slovenskimi ponudniki v živo predstavljala razkošno in pestro turistično ponudbo Slovenije. Borza ATM Dubai, ki je lani zaradi izbruha pandemije koronavirusa potekala le prek spleta, pa bo letos na sporedu v hibridni obliki in sicer v dveh delih. Prvi del bo v Dubaju potekal v živo, medtem ko bo drugi del na vrsti kasneje in bo izključno v spletni obliki.

»Najprej bo v terminu 16. do 19. maj potekal dogodek v živo, v Dubaju. Teden dni kasneje, od 24. do 26. maja, pa bo potekal še online dogodek z različnimi webinarji in možnostjo B2B spletnih sestankov.Na slovenskem razstavnem prostoru v organizaciji STO se bodo predstavili še: hotel Bled Rose, Charming Slovenia glamping resorts, E-bike Tour Bled, Intours DMC, ITT Travel Agency, Ljubljanski grad, Palma, Promet T&T in Posestvo Brdo,« so napovedali s STO.

Prvi del vodilne turistične borze na področju arabskega sveta in celotnega Srednjega vzhoda bo v Dubaju minil pod strogimi epidemiološkimi ukrepi. Sicer bo letošnji ATM Dubaj tudi prvi večji mednarodni turistični sejem, ki bo od lanskega spomladanskega pričetka pandemije dejansko potekal v živo.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.