Naslovnica Kronika Prometne predpise je kršil najmanj vsak deseti tovornjakar

Prometne predpise je kršil najmanj vsak deseti tovornjakar

Avtor: Spletno Uredništvo
S Policije so objavili rezultate preventivne akcije ‘Truck & Bus’, oziroma poostrenega nadzora tovornih vozil in avtobusov, ki so jo prejšnji teden izvajali po vsej Sloveniji. Med akcijo so odkrili 715 kršitev cestnoprometnih predpisov.
Policisti PP Koper so ta tovornjak s celo vrsto pomanjkljivosti izločili iz prometa (foto: policija.si)

Preventivna akcija nadzora prometa ‘Truck & Bus’ je potekala med 19. in 25. julijem. V tem obdobju so policisti na slovenskih cestah preverili kar 5.678 voznikov tovornih vozil in 366 voznikov avtobusov. Med aktivnostmi tega poostrenega nadzora so našteli kar 698 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih tovornih vozil in 17 kršitev pri voznikih avtobusov. To pomeni približno 12 % ustavljenih tovornjakov in 5 % preverjenih avtobusov.

»Pri voznikih tovornjakov in avtobusov smo ugotavljali kršitve prometnih pravil, predvsem predpisov glede časa trajanja vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov, odkrivali manipulacije z zapisovalnimi napravami (tahografi) in preverjali tehnično brezhibnost vozil. Posebno pozornost smo namenili tudi pravilnemu nalaganju in pritrditvi tovora ter preobremenjenosti vozil,« so pojasnili s Policije.

Predstavili so tudi največkrat zaznane kršitve v segmentu tovornih vozil, kot so vožnja brez uporabe varnostnega pasu, prekoračitve hitrosti, preobremenjenost vozila in nepravilno zavarovan tovor. Nadzor tovornih vozil je potekal predvsem s preusmeritvijo tovornih vozil na kontrolne točke na avtocestah, nadzori avtobusov pa avtobusnih postajališčih, avtocestah in lokalnih hitrih cestah.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.