Naslovnica Šport Primorci pred polno dvorano otrok lovijo deseto zaporedno zmago

Primorci pred polno dvorano otrok lovijo deseto zaporedno zmago

Avtor: Spletno Uredništvo

Po reprezentančnem premoru se nadaljujejo klubska košarkarska tekmovanja. Košarkarje enega trenutno najboljših klubov v Sloveniji Sixta Primorske danes čaka nov dvoboj v regionalni Ligi ABA 2 in sicer se bodo že ob 17. uri pomerili z beograjskim Dynamicom. Tekma ne bo zanimiva le zaradi tega, ker bo vodilna ekipa lige v domači Areni Bonifika lovila že deseto zaporedno zmago, ampak tudi zato, ker bodo dvorano napolnili s osnovnošolci, srednješolci in študenti, dvoboj pa bo povrh vsega imel še dodatno dobrodelno noto.

Najbrž ni prav veliko slovenskih klubov v mednarodnih tekmovanjih vpisalo deset zaporednih zmag (foto: Žiga Mikeli/KKprimorska.si)

 

Poleg brezplačnega vstopa so pri Sixt Primorski za vsakega navijača tokrat pripravili tudi manjše navijaško darilo. KK Sixt Primorska vse obiskovalce tekme že pred tekmo vabi, da se primerno okrepčajo pri klubskemu partnerju gastropubu Urban Piqniqu, ki se nahaja v pritličju Arene Bonifika. Tam bodo poskrbeli za podaljšane vesele urice, z vsakim kupljenimTigovim burgerjem pa bo en evro namenenen projektu Botrstvo.

Vseeno pa bo najbrž zelo pomebno, da koprski košarkarji proti Beograjčanom ob 17. uri pokažejo kakovostno predstavo in vpišejo okroglo 10. zaporedno zmago. “Pred nami je tekma z Dynamicom, ki ga izredno cenim. Njegova ekipa je izredno atletska, igralci pa premorejo telesno moč, s katero se nam lahko konkretno postavijo po robu. Po reprezentančnem premoru bo zelo pomembno, da se vrnemo v dober tekmovalni ritem.

Pri tem bomo potrebovali pomoč navijačev, zato vabim vse, da se obračuna udeležijo v čim večjem številu ter da se na koncu skupaj veselimo novega uspeha,” pravi trener primroskih tigrov Jurica Golemac. Podobnega mnenja je tudi košarkar Sixta Žan Mark Šiško: “Reprezentančni premor smo izkoristili za počitek in tudi dobro treniranje. Priprave na ekipo Dynamica so v polnem teku, zato verjamem, da bomo na tekmo dobro pripravljeni.

V četrtek se podajamo po 10. zaporedno zmago v Ligi ABA 2. Vse navijače vabim, da nas pridejo podpreti na tribune Arene Bonifika.” Sicer so klub Dynamic košarkarski zanesenjaki, med katerimi je bil tudi znani srbski trener Muta Nikolić, ustanovili komaj marca leta 2015. V debitantski sezoni je osvojil srbsko drugoligaško tekmovanje, takoj po napredovanju med domačo elito pa pokoril konkurenco v pokalnem tekmovanju.

V minuli sezoni je v srbski Superligi zasedel končno 6. mesto. V Ligi ABA 2 je Dynamic je en izmed šestih srbskih prvoligašev, ki prihajajo iz Beograda. V lasnki, prvi sezoni je osvojil 10. mesto, pred začetkom druge sezone pa je pošteno prevetril igralski kader. Ekipo je namreč zapustilo kar 13 košarkarjev. Trenutna zasedba pa je izredno mlada, saj sta bila le dva izmed 14 košarkarjev rojena pred letom 1995.

Na dosedanjih devetih tekmah je Dynamic vpisal štiri zmage, od tega dve proti slovenskima kluboma. 77:75 je bilo proti Helios Sunsem in 91:74 proti Rogaški, so še zapisali na klubski spletni strani Sixta. Po zadnjih vesteh naj bi Beograjčani v Koper prišli brez kapetana in prvega strelca Stevanovića, sicer pa so Primorci vseeno v vlogi favoritov, saj so dosedanje delo med regionalno druščino koprski tigri zares opravili z odliko.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.