Naslovnica Oglaševanje Prijazen planinski dom na južni strani Ljubljanskega barja

Prijazen planinski dom na južni strani Ljubljanskega barja

Avtor: Spletno Uredništvo

Malo pred vrhom Kureščka se nahaja Planinski dom na Kureščku.

Malo pred vrhom Kureščka se nahaja Planinski dom na Kureščku….. (foto: Facebook/Dom Na Kureščku IG) 

 

Kurešček je hrib visok 826 metrovin se nahaja nad južnim obronkom Ljubljanskega barja. Marsikateremu izletniku je znan kot Marijina romarska pot. Na samem vrhu hriba se nahaja cerkev katera je posvečena Mariji Kraljici miru.

Kurešček je dobil ime že v času turških napadov. Na njem so namreč kurili kresove kateri so opozarjali na turško nevarnost. Cerkev ki je stala na vrhu hriba, je služila kot zavetišče pred napadalci. Med 2. svetovno vojno je bila cerkev požgana vse do temeljev. Leta 1991 je bila na starih temeljih zgrajena nova cerkev.

Kot smo že omenili se naš Planinski dom nahaja tik pod vrhom hriba na prijazni senožeti. Planinski dom se je na tem mestu nahajal že pred 2. svetovno vojno vendar so ga Italijani 19. Marca leta 1942 požgali. Leta 1961 je bil zgrajen današnji dom. Župnijski urad Ig ga je leta 1996 popolnoma obnovil kot tudi povečal.

Danes ima dom 50 ležišč, tekočo vodo, elektriko in bogato kulinarično ponudbo. Nudimo različne vrste jedi in tudi slastne pizze boste našli na našem jedilnem listu.

Samo delček naše gostinske ponudbe…..(foto: Facebook/Dom Na Kureščku IG)

 

Prijeten in prostoren ambient je kot nalašč primeren za praznovanje različnih življenskih dogodkov kot so krst, birma, rojstni dnevi, zaključene družbe oziroma za prijetno druženje s sorodniki ali prijatelji.

Iz našega doma se razprostira prekrasna pokrajina. Ob lepem vremenu nam pogled seže vse do Karavank, Krima, Ljubljanskega barja, Posavskega hribovja, Kamniško savinjskih alp, Polhograjskega hribovja in Turjaka.

Iz našega doma se razprostira prekrasna pokrajina….(foto: Facebook/Dom Na Kureščku IG)

 

Kaj še čakate, pot pod noge in nas obiščite. Deležni boste prijaznega sprejema, bogate gostinske ponudbe in same pozitivne energije.

 

Dom na Kureščku
Visoko 120, 1292 Ig

Kontakti:
Tel: +386(0)1 364 41 92
Gsm: +386(0)70 386 704
E-mail: klancar.gregor@gmail.com
Koordinate: 45.888471, 14.560431

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.