Naslovnica Magazin Prihaja nova, izjemno varčna Astra

Prihaja nova, izjemno varčna Astra

Avtor: Spletno Uredništvo

Avtomobilski proizvajalec Opel na trg pošilja novo Astro. Nova Astra bo najbolj varčna Astra doslej, postavila pa bo tudi nov nivo za celoten razred.

Prihaja nova izjemno varčna Astra Rdeča verzija nove Astre (foto: opel.si)

 

Z Opla so poudarili, da po zaslugi odlične aerodinamike, izjemno učinkovitih novih motorjev ter menjalnikov Opel Astra nove generacije postavlja merila glede varčne porabe in nizkih emisij. V primerjavi s predhodnico so emisije CO2 zmanjšane za do 19 odstotkov, kar Astro uvršča v vrh kompaktnega razreda. Tudi aktualna Astra je ob prihodu na trg uvedla novo dobo in je postala Evropski avto leta 2016.

“Z lahko zasnovo, ki je 200 kg lažja od svoje predhodnice in vrhunskimi tehnologijami iz višjih razredov je Astra postavila nova merila. Opel nadaljuje z uresničevanjem te strategije z ultra-sodobno novo generacijo izjemno učinkovitih in lahkih bencinskih in dizelskih motorjev. Trivaljni motorji s prostornino od 1,2 do 1,5 litra razvijejo moč od 77 kW (105 KM) do 107 kW (145 KM), zato sta tako petvratna Astra kot Sports Tourer prvaka v varčni porabi goriva in skromnih emisijah CO2,” so sporočili z Opla.

Porabe goriva so naslednje: mestna vožnja 4,5–6,1 l/100 km, zunajmestna vožnja 3,1–4,0 l/100 km, kombinirano 3,6–4,8 l/100 km. Podatki o emisijah CO2 96–115 g/km; podatki WLTP [2] kombinirano: 4,4–5,9 l/100 km, emisije CO2 117–139 g/km; predhodni podatki. Posebnost je nasproti vrteča se uravnotežna gred v bloku trivaljnega motorja, ki odpravlja tresljaje. Osnovni pogonski agregati so serijsko na voljo s šeststopenjskim ročnim menjalnikom, kupcem pa je za doplačilo na voljo devetstopenjski avtomatski menjalnik z uglajenim prestavljanjem.

“K zmanjšanju porabe goriva in emisij CO2 je znatno prispeval tudi pikolovski razvoj v vetrovniku. Rezultat: nova Astra je eden najbolj aerodinamičnih kompaktnih avtomobilov na trgu. Cd 0,25 uvršča Astro Sports Tourer med karavane z najnižjim količnikom zračnega upora na svetu, petvratna različica pa s Cd 0,26 vodi v razredu kombilimuzin,” so še pojanili na Oplu.  

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.