Naslovnica Magazin Prihaja druga generacija procesorjev Ryzen Threadripper

Prihaja druga generacija procesorjev Ryzen Threadripper

Avtor: Spletno Uredništvo

Iz sveta računalništva je pred kratkim prišla novica, da je podjetje AMD na veselje mnogih zahtevnih uporabnikov najavilo razpoložljivost novih procesorjev družine Ryzen Threadripper. Slednji so doslej že navdušili marsikaterega zahtevnejšega uporabnika osebnih računalnikov in celo podjetja.

Section Image 1 p 500 3

Nova ponudba z novimi procesorji družine Ryzen Threadripper druge generacije za preračunavanje podatkov uporabljajo do 32 procesorskih sredic in 64 procesorskih niti. Tu v osnovi gre za dve osnovni različici procesorjev družine Ryzen Threadripper druge generacije, pri čemer modeli z oznako »X« za preračunavanje podatkov ponujajo do 16 procesorskih sredic, modeli z oznako »WX« pa do 32 procesorskih sredic.

Najzmogljivejši procesor družine Ryzen Threadripper druge generacije je model Ryzen Threadripper 2990WX, saj ta za preračunavanje podatkov uporablja 32 procesorskih sredic frekvence 3,0 gigahercev oziroma do 4,2 gigahercev v pohitrenem načinu, so zapisali na spletni strani slovenskega zastopnika, podjetja Acord-92 d.o.o

Količina drugonivojskega pomnilnika znaša 16 megabajtov, tretjenivojskega pa 64 megabajtov. Tehnologija Precision Boost omogoča še dodanih 200 megahercev višjo frekvenco v primeru zahtevnejših opravil, ampak le v primeru, da je v uporabi zgolj eno procesorsko jedro. Količina tretjenivojskega pomnilnika pa znaša 32 megabajtov.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.