Naslovnica Gospodarstvo Prenovljen razpis za vodilne slovenske turistične destinacije

Prenovljen razpis za vodilne slovenske turistične destinacije

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa je povzročila pravi potres glede za letošnjo sezono predvidenih aktivnosti slovenskega turističnega gospodarstva. Slovenska turistična organizacija (STO) je zato ta teden zaključila prvotni javni razpis in objavila novega, izrednim razmeram prilagojenega.

Prenovljen razpis za vodilne slovenske turistične destinacije

Pravkar je bil objavljen nov razpis za panogo turističnega gospodarstva (foto: SJ)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je zaradi globalno spremenjenih razmer med nizom aktivnosti za ublažitev posledic pandemije koronavirusa predčasno zaključila prejšnji razpis in objavila novo, aktualnim razmeram prilagojeno različico javnega razpisa za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij Slovenije v letu 2020. Nova verzija razpisa prinaša nekaj sprememb, ki naj bi vodilnim slovenskim destinacijam omogočila precej učinkovitejše okrevanje po odpravi izrednih ukrepov.

»Te spremembe so povišan delež sofinanciranja s 70 % na 80%, enotno za vse prijavitelje, s čemer je vodilnim destinacijam prihranjen prispevek lastnih sredstev v vrednosti 120.000 evrov brez DDV;povečano je število rokov oddaje Zahtevkov za izplačilo iz obdobnih kvartalnih na mesečne, s čemer je vodilnim destinacijam omogočen tekoči mesečni priliv sofinanciranih sredstev in s tem pomoč pri premostitvi likvidnostnih težav.

Podaljšan je rok za oddajo končnega zahtevka za izplačilo in sicer do 15. decembra 2020, s čemer je omogočena izvedba promocijskih aktivnosti tudi za decembrski, praznični mesec in s tem spodbujena promocija turistične ponudbe in obisk gostov do zadnjih dni letošnjega leta,« so pojasnili s STO. Poleg tega je v novem razpisu povečan obseg upravičenih stroškov, poudarjena je možnost uveljavljanja stroškov dela za eno zaposleno osebo na projektu in možnost izvedbe promocijskih aktivnosti na vseh on-line in off-line kanalih. 

Tako naj bi pomembnejšim turističnim destinacijam v državi omogočena večja fleksibilnost pri prilagajanju priprave in izvedbe promocijskih aktivnosti za na novo zastavljene strateške poslovne cilje. Sicer pa je vrednost sofinanciranja nespremenjena – 1.200.000 evrov. STO bo po velikonočnih praznikih v sredo 15. aprila ob 12.15 v zvezi z novim javnim razpisom organizirala tudi ‘Informativni dan’ oziroma on-line informativni sestanek preko aplikacije Teams.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.