Naslovnica Slovenija Dobre slovenske prakse za Palmo de Mallorco

Dobre slovenske prakse za Palmo de Mallorco

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za javno upravo in Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani sta prek evropskega Interreg projekta Carpe Digem začeli sodelovati z Gospodarsko zbornico ene največjih prestolnic evropskega masovnega turizma – Palme de Mallorce.

 

Dobre slovenske prakse za Palmo de Mallorco

Palma de Mallorca (foto: pxfuel.com)

 

Ministrstvo za javno upravo RS (MJU) je del konzorcija 10 projektnih partnerjev iz 7 evropskih držav in sicer v projektu, ki se imenuje ‘CARPE DIGEM – Catalysing Regions in Peripheral and Emerging Europe towards Digital Innovation Ecosystems’. Carpe Digem se izvaja v okviru mednarodnega programa Interreg Europe, ki ga financira Evropski sklad za regionalni razvoj.

Gre za projekt, ki povezuje veščine na področju raziskav, tehnološkega razvoja, digitalne preobrazbe in inovacij z mehanizmi za učinkovito izvajanje teh aktivnosti. Poleg tega je pomembna izmenjava izkušenj in dobrih praks udeležencev projekta. Tako je tokrat interes za sodelovanje glede orodij in organizacije dela na daljavo izrazila gospodarska zbornica ene največjih prestolnic evropskega masovnega turizma – Palme de Mallorce.

Gospodarska zbornica največjega španskega mediteranskega otoka je od Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki že iz preteklosti sodeluje z MJU, dobila vrsto preprostih in dosegljivih orodij z različnih področij, ki so lahko v veliko pomoč pri koordinaciji dela na daljavo. »Tokrat je izpostavljena Gospodarska zbornica Majorke, kjer je preko povezave in možnosti uporabe orodij za delo na daljavo, kot so MSTeams, GoToMeeting, Cisco WebEx ali Zoom, steklo koristno sodelovanje v okviru projekta,« so zapisali na MJU.

Z MJU so omenili še podoben primer, ko je Skupnost občin Slovenije v sodelovanju z 4PDIH, Inštitutom Lex Localis in Državnim svetom izvedla prvi webinar za občine z naslovom ‘Organizacija spletnih srečanj’, kjer so s pomočjo zgoraj opisanih prenosov praks predstavili delo na daljavo za občinske strukture.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.