Naslovnica Gospodarstvo Prenovili so tudi uradni poslovni portal v angleščini

Prenovili so tudi uradni poslovni portal v angleščini

Avtor: Spletno Uredništvo
Januarja letos je bil prenovljen osrednji državni spletni portal za poslovne subjekte – portal SPOT. Prejšnji teden pa je bil končno prenovljen tudi portal v angleškem jeziku – Slovenian business point portal.
Prenovljen portal Slovenian business point (foto: MJU)

Ministrstvo za javno upravo (MJU) je objavilo novico, da je bil pravkar prenovljen državni spletni portal za poslovne subjekte portal v angleškem jeziku – Slovenian business point. Poleg nove vizualne podobe strani in novic so sedaj na voljo še nove funkcionalnosti, na voljo pa so tudi nove funkcionalnosti, vsebine so bolj pregledne, vzpostavljen pa je bil tudi nov sodoben iskalnik.

Sicer je bil osrednji državni portal za poslovne subjekte, imenovan SPOT prenovljen že januarja letos, dobrih 9 mesecev kasneje pa je torej luč sveta ugledal še prenovljen poslovni portal v angleškem jeziku – Slovenian business point portal. Z MJU so še pojasnili, da gre za nekdanji EUGO portal, ki je na voljo na spletnem naslovu spot.gov.si/en, vsebine pa bo možno pregledovati tudi na mobilnih telefonih in tablicah.

“Osvežen portal predstavlja Slovensko enotno kontaktno točko za podjetnike, ki domačim in predvsem tujim državljanom nudi informacije za lažje poslovanje v Sloveniji. Začetki portala segajo v leto 2012, ko je bil vzpostavljen portal EUGO Slovenia Business point, katerega osrednji del je bil namenjen predstavitvi informacij o pogojih za opravljanje reguliranih dejavnosti in poklicev v RS”, So sporočili z MJU.

Novi portal ponuja uporabne informacije o ustanovitvi podjetja in pogojih za poslovanje v RS, informacije o davkih, o zaposlovanju, o raznih dovoljenjih za opravljanje dejavnosti ali poklicev in informacije o celotni mreži točk SPOT, ali z drugimi besedami omogoča celovit sistem podpornih in brezplačnih storitev države za poslovne subjekte.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.