Naslovnica Gospodarstvo Prenovili so mobilno aplikacijo eDavki

Prenovili so mobilno aplikacijo eDavki

Avtor: Spletno Uredništvo

Veliko večino gospodarskih subjektov v Sloveniji bo zanimalo, da so na Finančni upravi Republike Slovenije (FURS) pravkar prenovili mobilno aplikacijo eDavki. Največja novost je ta, da lahko po novem vsi poslujejo s FURS-om v imenu drugih zavezancev, to pa ni edina noviteta.

Prenovili so mobilno aplikacijo eDavkiSpletna stran se sicer ni prav veliko spremenila, le več možnosti ponuja uporabnikom (foto: gov.sdi/FURS)

 

Finančna uprava Republike Slovenije (FURS) je v javnost poslala obvestilo, da je prenovila mobilno verzijo aplikacije eDavki. Največja novost za uporabnike je ta, da lahko po novem vsi poslujejo s FURS-om tudi v imenu drugih zavezancev. Zakoniti zastopniki gospodarskih družb bodo lahko sedaj dostopali do profilov poslovnih subjektov, vlagali in prejemali dokumente, pregledovali vložene dokumente in imeli vpogled v podatke poslovnega subjekta.

Pooblaščenci fizičnih oseb pa bodo lahko dostopali do profilov teh oseb, za katere imajo zunanja pooblastila. Dostop namreč temelji na zunanjem pooblastilu, ki ga je z Vlogo za zunanje pooblaščenje ena fizična oseba dodelila drugi fizični osebi (npr. računovodkinji). Zakon predvideva, da lahko pooblastitelj kadarkoli tudi prekliče zunanja pooblastila, pooblaščenec pa sem jim prav tako lahko kadarkoli sam odpove. Prenovljena aplikacija sicer prinaša še vrsto drugih novosti.

»Dopolnjeno glavno stran (z novimi kategorijami: stanje knjigovodske kartice, prejeti dokumenti, novice). Dopolnjen meni aplikacije s kategorijami: Obrazci in Pooblastila. Zakoniti zastopnik poslovnega subjekta in pooblaščenec fizične osebe prejemata obvestila in potisna obvestila (morata v nastavitvah izbrati prejemanje le teh).V koledarju so prikazani splošni, zavezančevi in zastopančevi individualni dogodki (Omogočeno pa je tudi filtriranje dogodkov),« sporočajo s FURS-a.

Poleg tega je po novem omogočeno deljenje dokumentov in obvestil zunaj aplikacije eDavkov, implementiran je iskalnik po vsebini eDavkov, o pogostih vprašanjih in tudi po zadetkih na Googlu, novost pa je še dopolnitev informacij v delu kontakti in lokacije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.