Naslovnica Trendi Prenos podelitve nagrad Zlata žoga 2021

Prenos podelitve nagrad Zlata žoga 2021

Avtor: Spletno Uredništvo
V ponedeljek, 29. novembra, bo na programu Planet 2 ob 20.30 na sporedu prenos v živo podelitve nagrad ‘Zlata žoga 2021’. Gre za vsakoletno nagrajevanje najboljših nogometašev na svetu, ki poteka pod okriljem revije France Football, glasujejo pa novinarji z vsega sveta.
Prizor z ene od minulih podelitev nagrad Zlata žoga (foto: PR Planet TV)

Nagrado Ballon d’or, oziroma po slovensko Zlata žoga je že pred dolgimi 65 leti začela podeljevati revija France Football. Med nogometaši in tudi med mediji velja ta nagrada za posebej prestižno, saj o zmagovalcu glasujejo novinarji z vseh koncev sveta. Letos se bo za nagrado, ki je zaradi pandemije koronavirusa lani sploh niso podelili, potegovalo 30 nogometašev, nagrade pa bodo razdelili na podlagi glasov 180 mednarodnih novinarjev.

»Podelitev Zlata žoga 2021 bo letos povezoval nekdanji napadalec angleškega nogometnega prvoligaša Chelseaja in reprezentant Slonokoščene obale Didier Drogba, potekala pa bo v Theatre du Chatelet v Parizu. Poleg nagrade za najboljšega nogometaša in nogometašico bodo podelili tudi nagrado Kopa za najboljšega mladega nogometaša ter nagrado Jašin za najboljšega vratarja,« so pojasnili s Planet TV.

V ponedeljek, 29. novembra bodo tako ljubitelji nogometa od 20.30 na Planet 2 v živo spremljali gala večer, na katerem bodo prisotni skoraj vsi največji svetovni nogometni zvezdniki. Letos so v ožjem krogu favoritov šestkratni dobitnik zlate žoge Lionel Messi, petkratni zmagovalec Cristiano Ronaldo, pa še Robert Lewandowski, Jorginho, Mohamed Salah, Karimu Benzema….

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.