Naslovnica Šport Skakalci začenjajo novo sezono v azijskem delu Rusije

Skakalci začenjajo novo sezono v azijskem delu Rusije

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta konec tedna se pričanja nova tekmovalna sezona smučarjev skakalcev. Premierna tekma bo v ruskem Nižnem Tagilu, slovenske barve pa bo tam branila šesterica skakalcev.
Nižni Tagil je danes sodoben ruski nordijski športni center, deluje pa že več kot 50 let (foto: FB Fis Ski jumping)

Slovenska reprezentanca v smučarskih skokih bo ta konec tedna začela z novo, 43. sezono svetovnega pokala. V novi sezoni bodo poleg vse ostalih pomembnih tekem na sporedu tudi zimske olimpijske igre v kitajskem Pekingu. Zato bo v tej sezoni potrebno formo stopnjevati malce drugače kot v ostalih sezonah. Prva tekma svetovnega pokala bo v Rusiji in sicer v kraju Nižni Tagil, ki se nahaja na azijskem delu Urala.

Slovenska izbrana vrsta je včeraj odpotovala na dolgo pot proti Nižnem Tagilu, pred tem pa je še zadnjič trenirala v Planici. Kot je pred odhodom potrdil glavni trener Robert Hrgota, bodo na uvodni preizkušnji slovenske barve branili Anže Lanišek, Timi Zajc, Tilen Bartol, Cene Prevc in Lovro Kos, v zadnje hipu pa je Petra Prevca (zaradi rojstva otroka) zamenjal tretji od bratov Prevc – Domen.

»Sezona je tu, vesel sem, da so se mi stvari v zadnjem obdobju poklopile in grem po današnjem dobrem treningu lahko umirjeno na prve tekme. Upam, da se bo dobro začelo, mislim, da smo lahko optimistični,« je napovedal Anže Lanišek, od katerega naj bi na prvi tekmi pričakovali največ od vseh Slovenec. Sicer pa tekmovalce v Nižnem Tagilu pričakujejo že povsem zimske razmere s temperaturami precej pod lediščem.

Prenos kvalifikacij naj bi se jutri predvidoma začel ob 16.25 po slovenskem času, prenos sobotne in nedeljske preizkušnje pa ob 15.55 (TV SLO 2).

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.