Naslovnica Trendi Premieri filmov Poslednji heroj in Pet noči pri Freddyju

Premieri filmov Poslednji heroj in Pet noči pri Freddyju

Avtor: Spletno Uredništvo
Prihodnji teden v slovenske kinematografe prihajata domača črna komedija ‘Posledni heroj’ in grozljivka produkcijske hiše Blumhouse ‘Pet noči pri Freddyju’.
Premieri filmov Poslednji heroj in Pet noči pri Freddyju

Nenavaden plakat za nenavadno novo grozljivko (foto: FB Cineplexx Slovenija)

Na velika platna prihodnji teden bi morala v četrtek priti nova produkcija družbe Blumhouse. Gre za grozljivko ‘Pet noči pri Freddyju’, ki spremlja srhljivo zgodbo varnostnika v piceriji. Režiserka je bila Emma Tammi, ki je skupaj s Scottom Cawthonom in Sethom Cuddebackom spisala tudi scenarij. Posebne animatronske like filma je ustvarilo podjetje Creature Shop Jima Hensona, producenta filma sta bila Jason Blum in Scott Cawthon.

»Zgodba spremlja težavnega varnostnika, ko prične delati v piceriji Freddyja Fazbeara. Medtem ko v službi preživlja svojo prvo noč, ugotovi, da nočnih izmen pri Freddyju ne bo tako lahko preživeti,« razkriva napovednik filma, v katerem igrajo Josh Hutcherson, Elizabeth Lail, Piper Rubio, Kat Conner Sterling, Mary Stuart Masterson in Matthew Lillard. Poleg tega pa bo naj bi premiero v četrtek 26. oktobra doživel tudi domač film.

Gre za malce odštekano in hkrati tudi malce črno komedijo ‘Posledni heroj’. V tem filmu se sodobna slovenska družina spopada s sodobnimi problemi – s kapitalizmom, neplodnostjo in z medsebojnimi odnosi, a se pri tem sooča tudi s preteklostjo. V filmu režiserja Žige Virca igrajo Primož Pirnat, Eva Jesenovec, Bine Matoh, Jurij Drevenšek, Angeliki Papoulia in Janez Škof, distributer pa je družba ‘Jučer’.

FIlmska zgodba pravi, da se Vida in Toni soočita z novico o neplodnosti, Vidin infantilni oče France pa skuša odgnati predstavnico trgovske multinacionalke in hkrati v vsem ustreči dedku Johnu, ki živi globoko v partizanski preteklosti. Njemu na čast uprizorijo zgodovinsko bitko iz druge svetovne vojne, ki služi kot protest proti kapitalističnemu imperializmu, a se vse sprevrže v družinski obračun, za nameček pa pride na dan še pretresljiva skrivnost.

Velja pa še opozoriti, da nenehno prihaja do datumskih razhajanj med napovednimi filmskimi plakati, pisnimi informacijami glede filmskih premier in dejanskim tedenskim sporedom. Zato je pred odhodom v kino priporočljivo še enkrat preveriti dnevni program.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.