Naslovnica Trendi Prekletstvo otoka hrastov je zakorakalo v osmo sezono predvajanja

Prekletstvo otoka hrastov je zakorakalo v osmo sezono predvajanja

Avtor: Spletno Uredništvo

Na severnoameriškem televizijskem trgu se je pred kratkim začela osma priljubljene televizijske serije ‘The Curse of Oak Island’. Brata Marty in Rick Lagina ter vsi člani njune ekipe tudi letos, kljub številnim zapletom zaradi koronavirusa, nadaljujejo z iskanjem domnevnega zaklada. 

Brata Rick in Marty Lagina pred skrivnostnim umetnim močvirjem na Otoku hrastov (foto: FB The Curse of Oak Island)

 

Na severnoameriškem televizijskem trgu se je pred kratkim začela osma sezona priljubljene televizijske serije ‘The Curse of Oak Island’. Brata Marty in Rick Lagina ter vsa njuna ekipa so tudi letos, kljub številnim zapletom in karantenam zaradi koronavirusa, nadaljevali z iskanjem zaklada, ki naj bi se še vedno skrival na otoku. Sicer še vedno ne vedo, kaj natanko naj bi bilo skrito in niti tega ne, ali je domnevno blago sploh še vedno tam.

Po sedmih sezonah iskanja pa so ugotovili, da je bil Otok hrastov še pred nekaj stoletji razdeljen na dva otoka, ki ju je kasneje nekdo umetno združil v enega. Prav področju med otokom, kjer se danes nahaja močvirje, naj bi bil še kakih 250 let nazaj urejen mini-pristan. Na začetku osme sezone serije se naprej posvetijo prav temu kotičku otoka, kjer ne pričakujejo zakopanega zaklada, a morda vsaj vhod v katerega od tunelov.

Na otoku so namreč doslej našli že nekaj tunelskih sistemov, poleg tega pa tudi vrsto ostankov orodja, ki bi ga potrebovali za kopanje pod zemljo. Poleg tega so arheologi v prvih oddajah osme sezone sredi otoka izkopali primitivno kovaško peč, ki je bila v uporabi pred stoletji. Sicer je ena osnovnih težav pri odkrivanju skrivnosti Otoka hrastov ta, da otoka očitno ni obiskala le ena skupina pomorščakov, ampak je bilo obiskovalcev skozi stoletja precej več.

Med leti 1100 in 1795 (tedaj so prvič začeli iskati zaklad) naj bi na tem otoku pred obalo kanadske pokrajine Nove Škotske pristali vitezi templjarji, Portugalci, Francozi, Angleži in tudi pirati. Tako vsaj pravijo arheološke najdbe, ki gredo od svinčenih in železnih artefaktov pa do ostankov dreves oz. lesa, ki ni avtohton v Severni Ameriki (Sredozemski hrast, kokosova vlakna in iberska plutovina).

Ker so v zadnjih letih med iskanjem našli nekaj kovancev in dva kosa nakita, je to dokaz, da so bile nekoč na tem otoku zagotovo tudi dragocenosti. Ali jih je ostalo zakopanih še kaj, pa bo morda odgovorila prav osma sezona serije History channela.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.