Naslovnica Gospodarstvo Dnevi slovenskega turizma 2020

Dnevi slovenskega turizma 2020

Avtor: Spletno Uredništvo

Pandemija koronavirusa je negativno vplivala tudi na največji strokovni dogodek na področju turizma v državi – ‘Dneve slovenskega turizma 2020’. Sprva je bilo predvideno, da bodo prireditev izpeljali sredi oktobra v Laškem, potem pa so morali celotno dogajanje premakniti na splet in ga zamakniti za skoraj dva meseca.

 

‘Dnevi slovenskega turizma 2020’ bodo tudi letos največji strokovni dogodek na področju turizma v državi, pa čeprav jih bodo zaradi pandemije koronavirusa izpeljali le prek spleta. Sicer je bilo najprej predvideno, da bodo na sporedu sredi oktobra v Laškem, potem pa so se morali organizatorji prilagoditi novim razmeram dogajanje premakniti na splet in ga preložiti za skoraj dva meseca.

Delovni naslov ‘Dnevov slovenskega turizma 2020’ je precej nenavadno slovnično oblikovan in najbrž tudi malce predolg, saj se glasi: ‘Slovenski turizem med in po Covid-19: ODZIV. OKREVANJE. ODPORNOST.’ Plenarni del dogajanja bo na sporedu v pojutrišnjem (torek, 8. decembra) med 9. in 12. uro. Na dogodku se bodo posvetili aktualnim težavam gospodarske panoge slovenskega turizma v luči pandemije koronavirusa.

»Kako preživeti, se prilagoditi in okrevati? Kateri bodo ključni izzivi pri preboju in kako jih bomo reševali? Kako udejaniti trajnostno in digitalno transformacijo v turizmu? Kako spodbuditi kreativnost in inovativnost za doseganje višje dodane vrednosti? Kakšno vlogo bo turizem igral v prihodnje? Kakšni so trendi in kako se prilagoditi spremembam obnašanja turistov,« so le nekatera iz vrste vprašanj, na katera bodo sodelujoči iskali odgovore.

Sicer bo ob 9. uri najprej na vrsti uvodni del s pozdravnimi govori, osrednji del pa bo namenjen okrogli mizi, kjer bodo prisotni strokovnjaki in gostje odgovarjali na zgoraj omenjena vprašanja. Kot so zapisali na uradni spletni strani Slovenske turistične organizaicije (slovenia.info) bodo v zaključnem delu, ki naj bi se začel ob 11.25,podeljena še najvišja priznanja v turizmu za leto 2020 s strani posameznih institucij.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.