Naslovnica Gospodarstvo Prek sto milijonov evrov za garancije kreditov

Prek sto milijonov evrov za garancije kreditov

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski podjetniški sklad bo spet razpisal garancije za zavarovanje bančnih kreditov, prek katerih želijo zagotoviti likvidnost mikro, malih in srednje velikih slovenskih podjetij. Letos bo na voljo kar 103 milijonov evrov garancij s subvencijo obrestne mere, s čemer naj bi pomagali pri okrog 650 projektih.
Prek sto milijonov evrov bo letos na voljo za garancije kreditov MSP-jev (foto: pixy.org)

Z Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) so opomnili, da tudi za letošnje leto Slovenski podjetniški sklad (SPS) pripravlja obsežen paket garancij za zavarovanje bančnih kreditov. Kot so pojasnili v sporočilu za javnost, gre za že znani ‘produkt P1 plus’, prek katerega lahko slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja (MSP) s pomočjo garancij podjetniškega sklada enostavneje pridejo do zanje zelo ugodnega bančnega kredita.

»SPS je tako na svojih spletnih straneh in v Uradnem listu RS št. 51/2021 objavil razpis P1 plus 2021 – Garancije sklada za bančne kredite s subvencijo obrestne mere. Garancije tudi letos namenja zagotavljanju rasti in razvoju MSP prek novih naložb, posodabljanja tehnološke opreme in zagotavljanja obratnega kapitala, v povezavi z razvojnimi investicijami,« so sporočili z MGRT.

Dodali so še, da bodo garancije namenjene tudi investicijam na področju pridobivanja čiste energije ter drugim investicijam na področjih podjetništva in obrtništva. Zainteresirana podjetja bodo lahko letos tako zaprosila za garancije v višini 60 ali 80 % vrednosti kreditov, ki jih bodo predhodno odobrile banke. Gre pa za kredite v višini do 1.250.000 evrov, z roč­nostjo do 10 let in koriščenjem moratorija do dveh let.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.