Naslovnica Gospodarstvo Spirit vabi interesente za kitajski trg

Spirit vabi interesente za kitajski trg

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija bo tudi letos izpeljala program aktivnosti za tista slovenska tehnološko napredna podjetja in institucije, ki zanima prodor na ogromni kitajski trg. Zaradi pandemije bo letos velika večina dogajanja potekala le prek spleta.
V preteklosti so bili sejmi na Kitajskem dobro obiskani (foto:commons.wikimedia.org/Andrey Filippov)

Javna agencija za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija pripravlja letošnjo promocijo za kitajski trg, v sklopu katere bo v digitalni obliki izvedla več različnih aktivnosti. Tokrat je program namenjen predvsem slovenskim visoko tehnološkim podjetjem in institucijam. Tako bodo na primer že v aprilu pripravili seminar ‘Kako poslovati s Kitajsko s poudarkom na uporabi kontaktnega mehanizma Kitajske za države regije CEE’.

Tam bo govora o tem, kako s sodelovanjem med kitajskimi in slovenskimi podjetji pridobiti dodatna finančna sredstva. V agenciji pripravljajo tudi ‘Slovensko – kitajski poslovni forum’, kjer bo poudarek tudi na organiziranih B2B sestankih. Ta digitalni forum bo namenjen tehnološko naprednim slovenskim podjetjem iz vseh gospodarskih panog, predviden pa je za mesec maj.

»Cilja poslovnega foruma sta povezovanje slovenskih in kitajskih podjetij skozi digitalno platformo, ki deluje pod okriljem SPIRIT Slovenija ter ustvarjanje priložnosti za direktno medsebojno komunikacijo preko družabnih omrežij. Dodana vrednost vključevanja v platformo je vizualizacija ponudbe slovenskih podjetij zainteresiranim kitajskim poslovnim subjektom,« so sporočili s Spirit Slovenija.

Tista podjetja, ki bodo sodelovala na seminarju in na Slovensko – kitajskem poslovnem forumu, bodo tudi dobila možnost neposredne akreditacije na junijskem sejmu ‘China CEEC Expo v Ningboju’ in nato na novembrskem sejmu ‘CIIE’ (Chinese International Import Expo) v Šanghaju. Tam se bodo lahko najnaprednejša slovenska tehnološka podjetja predstavila na skupni tehnološki stojnici pod okriljem SPIRIT Slovenija.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.