Naslovnica Trendi Predstava Slovenija šteje je naslednja novost SMG

Predstava Slovenija šteje je naslednja novost SMG

Avtor: Spletno Uredništvo
V Slovenskem mladinskem gledališču se napoveduje nova premiera in sicer gre za predstavo ‘Slovenija šteje’. Kot razkriva že ime, bo rdeča nit predstave naša država – v vsej svoji kompleksnosti…
Predstava Slovenija šteje je naslednja novost SMG

Nataša Keser na umetniško obdelani fotografiji z vaj nove predstave (foto: Ivian Kan Mujezinović/SMG)

S Slovenskega mladinskega gledališča (SMG) so ob napovedi premiere nove predstave zapisali, da je ‘Slovenija šteje’ poseben avtorski projekt, kjer je govora o Sloveniji in o različnih aktivnostih, da se le-ta vzpostavlja, ohranja, spreminja… Stroj, imenovan Slovenija tvorimo mi vsi. Vsi smo namreč kolesca ali zobniki ogromnega mehanizma in vsak dan prispevamo svoj delež k temu, da ta stroje deluje.

»Vsako novo dejanje Slovenije je predmet pogajanj in bitk, ki celotno sliko za nekaj časa spremenijo, od vztrajanja drugih pa je odvisno, ali se bo ta slika spremenila za vedno ali le za kratek čas. Slovenija šteje je predstava, ki se spreminja glede na angažma sodelujočih v njej. Slovenija je družba, ki se spreminja (ali pa se ne) glede na angažma sodelujočih v njej,« piše v napovedniku prihajajoče predstave Slovenskega mladinskega gledališča.

Za režijo sta poskrbela Sebastian Nübling in Jackie Poloni, igrajo pa Lina Akif, Lea Aymard k. g., Primož Bezjak, Nataša Keser, Janja Majzelj, Robert Prebil in Vito Weis. Premiera nove gledališke igre ‘Slovenija šteje’ bo že jutri (sobota, 6. aprila) ob 19.30, sledile pa bodo ponovitve v torek (9. aprila) ob 19.30, v sredo (10. aprila) ob 18. uri, prihodnjo soboto (13. aprila ) ob 19.30 in nato še naslednjo soboto (20. aprila) ob 19.30.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.