Naslovnica Slovenija Praznovanje Radia Študent tudi s premiero filma Mi smo zasedba

Praznovanje Radia Študent tudi s premiero filma Mi smo zasedba

Avtor: Spletno Uredništvo
Radio Študent bo čez nekaj dni praznoval 53. rojstni dan. Svečani dogodek sovpada s 77. obletnico Dneva zmage nad fašizmom in nacizmom 9. maja, praznovanja Radia Študent pa so se že pričela in se bodo nadaljevala vse do 17. maja.
Praznovanje Radia Študent tudi s premiero filma Mi smo zasedba

Univerzitetna redakcija Radia študent je konec marca prejela tudi posebno nagrado (foto: FB Radia Študent)

V revolucionarnem letu 1969, prav nad Dan zmage nad fašizmom in nacizmom (9. maja) je bil rojen Radio Študent. Danes je to najstarejša evropska študentska radijska postaja, ki je skozi leta postala multimedijsko podjetje, saj novice objavlja tudi prek spleta, ima svojo TV-sekcijo in za nameček izdaja tudi tiskani ‘novičnik’. Letošnje praznovanje bo nedvomno sladko, saj se po zadnjih volitvah Radiu Študent obetajo precej manj stresni časi.

Program v sklopu praznovanj se je sicer pričel že včeraj, ko so v Klubu Gromka na Metelkovi spomnili počastili okroglo deseto obletnico manjšinske oddaje ‘Kontrola leta’, sledila je tribuna ‘Manjšine in mediji’, pogostitev in glasbeni program z DJ-jem. Jutri se obeta ‘Cirkulacija2’ , oziroma razstava in literarni večer redakcije za kulturo ter humanistične vede, ki bo na ogled še v soboto 7. maja in v nedeljo 8. maja od 14. do 18. ure.

V ponedeljek, na Dan zmage se ob 17. uri, v pritličju RŠ napoveduje ‘Diskurzivni program aktualnopolitične in univerzitetne redakcije’, kjer bodo članice redakcije pod velik vprašaj postavile domnevno ‘brezplačnost’ slovenskega visokega šolstva. Prav tako se bodo obregnile ob ostale življenjske stroške študentk, jih predebatirale skupaj s predstavnicami v študentskih svetih in se pomočjo ‘teoretičark’ sprehodile skozi zgodovino položaja študentk v Sloveniji.

Ob 19. uri bo na vrsti še okrogla miza APR, medtem ko bo 10. maja ob 18. uri v Atriju ZRC Sazu Znanstvena redakcija ob rojstnem dnevu Radia Študent priredila 2. živo edicijo radijske oddaje ‘Baltazar odgovarja: Baltazar in vivo’. V njej bodo skupaj z gosti premlevali aktualna vprašanja, ki so jih v zadnjih mesecih na radio poslali poslušalci. Najbolj množičen del praznovanj Radia Študent pa bo v četrtek, 12. maja.

Tedaj bo v Rožni dolini na sporedu Veliki rojstnodnevni koncert Radia Študent s številnimi eminentnimi gosti. Petek 13 bo praznovanja Radia Študent prestavil na živo sceno Gala Hale, zadnji akt letošnjih praznovanj RŠ pa bo na sporedu v torek, 17. maja. Takrat bo ob 20. uri v prostorih Filozofske fakultete predvajana premiera filma ‘Mi smo zasedba’, ki je nastal ob deseti obletnica dvomesečne zasedbe FF s strani študentov.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.