Naslovnica Šport Tribune Stožic bodo nabito polne zaradi filma o zlatih košarkarjih

Tribune Stožic bodo nabito polne zaradi filma o zlatih košarkarjih

Avtor: Spletno Uredništvo
V petek, 3. junija 2022 se v Areni Stožice napoveduje izjemen športno-filmski spektakel. Na sporedu bo namreč premiera filma ‘2017’. Ta film govori o najbolj neverjetni športni zgodbi v zgodovini samostojne Slovenije – zlati medalji slovenskih košarkarjev na Evropskem prvenstvu leta 2017.
Tribune Stožic bodo nabito polne zaradi filma o zlatih košarkarjih

Evropski prvaki v košarki leta 2017 (foto: fiba.com)

Če bi kdo pred pričetkom kvalifikacij za Evropsko košarkarsko prvenstvo 2017 napovedal, da bo Slovenija osvojila zlato medaljo in da bodo nekoč o tem podvigu posneli dokumentarni film, bi se mu nasmejali in mu predlagali, naj gre kam na zdravljenje. Pa vendar se je septembra 2017 spisala neverjetna slovenska zgodba o uspehu, za katerega je imela zasluge prav vsa košarkarska reprezentanca in tudi vsi navijači, ki so jo spremljali do zgodovinskega zlata.

Od tedaj je minilo že skoraj pet let, kar ravno dovolj časa, da so spomini še sveži, da so vsi glavni liki še živi, da se filmski material ni izgubil v kakšnem zasebnem arhivu filmu in da je lahko pisatelj, scenarist in režiser filma Goran Vojnović izpeljal ta obsežen projekt do konca. V petek, 3. junija 2022 se torej v Areni Stožice napoveduje izjemen športno-filmski spektakel, ki si ga bo v živo prišla ogledat večina, če že ne prav vsi člani tedanje reprezentance.

»O dogodku, ki je leta 2017 združil vso Slovenijo, pripoveduje vseh 12 igralcev, selektor, trenerski štab, vodstvo reprezentance, doslej še nikdar viden arhivski material ter posnetki mednarodne košarkarske organizacije FIBA in televizijske hiše PRO Plus. Zgodbo so povzeli tako, kot so jo doživljali sami, zato se ponekod povsem razlikuje od tiste, ki jo poznajo navijači,« so poudarili s Košarkarske zveze Slovenije, ki bo organizirala celoten dogodek v Areni Stožice.

Na ta dan bodo namreč že dopoldan tribune Stožic zasedli osnovnošolci in srednješolci, ki si bodo poleg filma lahko ogledali še vse športni park Stožice in razstavo zgodovinskih športnih dosežkov. Na večerni slavnostni premieri pa organizatorji pričakujejo ljubitelje košarke in filmov iz vse Slovenije. Velja pa ponovno spomniti na finalno tekmo tistega EP, ko je Slovenija v končnici zaigrala brez poškodovanega Luke Dončića in povsem izčrpanega Gorana Dragića.

Slovenska ekipa je tedaj kljub odsotnosti dveh najboljših igralcev v zadnjih treh minutah finala za naslov evropskih prvakov prikazala svojo najboljšo predstavo, saj vsa ekipa do konca tekme ni naredila niti ene napake in je hkrati v napadu povsem nadigrala favorizirano Srbijo. Niti v najboljših znanstveno-fantastičnih filmih se glavnim junakom načrti ne posrečijo tako 100-odstotno, kot so se tedaj slovenskim zlatim fantom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.