Naslovnica Gospodarstvo Potrebujejo 1000 litrov vina za Svet EU

Potrebujejo 1000 litrov vina za Svet EU

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovensko stalno predstavništvo pri Evropski uniji potrebuje vino. Pravkar je namreč poslalo poziv slovenskim vinskim grosistom, naj pošljejo ponudbe za 1000 litrov vina. Potrebovali ga bodo za uradne pogostitve med vsemi zasedanji pod okriljem Sveta EU, ki bodo potekale v času slovenskega predsednikovanja.
Poudarek je pri sodelovanju z grosisti, ne pa s proizvajalci (foto: FB Vinakoper)

Slovensko stalno predstavništvo pri Evropski uniji, ki se nahaja v Bruslju, je ugotovilo, da potrebuje vino. Pred pričetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU se je namreč z Generalnim sekretariatom Sveta Evropske unije (GSS) dogovorilo, da bo Svet Evropske unije nakupil določeno količino slovenskih vin, ki jih bodo nato stregli na pogostitvah med sestanki različnih organov Sveta EU.

»Generalni sekretariat Sveta Evropske unije bo nakup izvedel preko postopka javnega naročanja, javni razpis pa bo objavljen v naslednjih dneh. V tem okviru so stalno predstavništvo zaprosili za pomoč pri identifikaciji zainteresiranih slovenskih grosistov, ki so pripravljeni ponuditi svoja vina in sodelovati v postopku. Opozorilo: GSS neposredno s proizvajalci vina ne more sodelovati,« sporočajo s predstavništva.

Pojasnili so še, da bo Generalni sekretariat Sveta Evropske unije predvidoma kupil približno 1000 litrov slovenskih vin, pri čemer bo zgornja omejitev cene za steklenico vina okrog 16 evrov. Sodelujoči grosisti bodo morali predložiti vzorce vin za potrebe testiranja, vendar pa bodo morali pohiteti in izraziti svoj interes za sodelovanje že do tega konca tedna, natančneje do petka, 5. marca.

 

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.