Naslovnica Gospodarstvo Potovanje na Mars bo zgodovinski korak za Palomo

Potovanje na Mars bo zgodovinski korak za Palomo

Avtor: Spletno Uredništvo
Medtem ko se NASA in druge vesoljske agencije že leta pripravljajo, da bi poslali človeško posadko na planet Mars, pa so v slovenskem podjetju Paloma že pripravljeni na dolgo pot. Razvili so namreč poseben toaletni papir, ki bo zavzel čim manj prostora, poleg tega pa bo zadostoval za dolgo pot vse do Marsa in nazaj do Zemlje.
Potovanje na Mars bo zgodovinski korak za Palomo

Nov artikel, nova embalaža in pismo bodočim ‘osvajalcem’ Marsa (foto: Paloma/Pristno)

Paloma je znana slovenska gospodarska družba s 150 letno tradicijo proizvodnje in prodaje higienskega papirja doma in v tujini. Sedaj pa so v podjetju izumili nov toaletni papir, ki ga bodo lahko uporabili astronavti za dolgo pot na Mars. Ker je prostor na vesoljskih plovilih vedno omejen, ga mora novi četverček triplastnega papirja s kar 335 lističi Paloma MAX zavzeti čim manj, vseeno pa naj bi zadostoval za vso pot tja in za povratek.

»Paloma Max je inovativni trislojni toaletni papir, zasnovan tako, da zavzame manj prostora in traja dlje. Z 38 metri papirja na eno rolico, kar predstavlja 150 % običajne dolžine, je ta izdelek tudi ekološki, saj je izdelan iz 100 % certificirane celuloze, pušča manj ogljičnega odtisa ter je pakiran v embalaži, ki vsebuje do 30 % reciklirane plastike,« so ob promocijski predstavitvi novega papirja pojasnili s Palome.

Zaradi svoje kompaktnosti je bil nov toaletni papir že poslan vesoljskim agencijam, kjer ga bodo testirali pri načrtovanju poleta do Marsa in nazaj. Sicer so inovativne rolice kompaktnega toaletnega papirja iz razvili domači strokovnjaki razvojnega oddelka v Sladkem Vrhu, kjer papir sedaj nova proizvodnja linijo s hitrostjo 700 metrov na minuto tesno in kompaktno navije na zvitke (rolice).

Uprava Palome d. d. je prepričana, da je začetek proizvodnje novega papirja Paloma MAX en od prelomnih dogodkov v zgodovini te gospodarske družbe, poleg potovanja na Mars pa naj bi z novim artiklom poenostavili nakupovanje toaletnega papirja in izboljšali kakovost življenja kupcev.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.