Naslovnica Gospodarstvo Potovalni nasveti v korona-poletju

Potovalni nasveti v korona-poletju

Avtor: Spletno Uredništvo

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pravkar objavilo zanimiv dokument in sicer gre za potovalne nasvete Evropskega potrošniškega centra Slovenija. Nekateri očitno ne zmorejo brez potovanj v tujino, zato so jih želeli seznaniti z informacijami in z nasveti, ki jih potrebujejo zaradi širjenja pandemije koronavirusa Covid-19. 

Potovalni nasveti v korona poletjuNekatere skrbi za zdravje potrošnikov, druge pa za njihovo denarnico (foto: U.S.A.F./Senior Airman Tryphena Mayhugh)

 

Čeprav Vlada RS, državni organi, nevladne ustanove in celotna gospodarska panoga turizma že od meseca marca spodbujajo ljudi, naj letos zaradi pandemije koronavirusa ostanejo v Sloveniji, naj ne potujejo naokrog po svetu in naj čim bolj omejijo možnost širjenja okužbe, pa nekateri ostajajo ‘še bolj pametni kot Novak Đoković’. Očitno mnogi še vedno ne razumejo, da bi moralo biti zdravje na prvem mestu.

Zanje je Evropski potrošniški center Slovenija pripravil celo vrsto potovalnih nasvetov, ki jih je nato javnosti posredovalo tudi Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT). »Če se v današnji situaciji odločate za rezervacije storitev na področju potovanj, morate vedeti, da se v primeru spremembe situacije v zvezi s Covid-19, zaradi katere bi želeli odpovedati pogodbo, morebiti ne boste mogli sklicevati na izredne in nepredvidljive okoliščine, saj so bila ta tveganja znana že ob sklenitvi pogodbe.

Pred potovanjem v tujino spremljajte informacije o ukrepih na mejah ob vstopu v državo. Če načrtujete aktivne počitnice v tujini razmislite o sklenitvi dodatnega zavarovanja z asistenco, ki vključuje organizacijo medicinske pomoči in kritje nujnih stroškov,« sporočajo z MGRT. Glede težav z letalskimi prevozniki zaradi dolgotrajnih postopkov povračil v primeru odpovedi letov, pa potrošnikom pojasnjujejo, da naj počakajo najmanj 8 tednov na odgovor prevoznika ter nato še 8 tednov na izplačilo denarja.

Če pa je potrošnik letalske vozovnice kupil pri posredniku, bo slednji najbrž v roku 90 dni le na papirju potrdil izplačilo, rok za dejansko nakazilo pa bo nato določil sam. Opozorili so še na počitniške nakupe ponaredkov, saj so nekatere države so uvedle ničelno toleranco do nakupa ponarejenih izdelkov in predmete tam neizbežno zasežejo, pogosto pa mora kupec plačati kazen in iti skozi kakšen dodaten postopek.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.