Naslovnica Kronika Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj se je pričel Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2021, ki poteka v organizaciji družbe Deloitte. Pri aktivnostih Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2021 v Sloveniji sodeluje kar 28 partnerjev, le-ti pa so podpisali tudi poseben sporazum.
Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah je posvečen predvsem gospodarskemu kriminalu (foto: maxpixel.net)

Z Uprave Republike Slovenije za izvrševanje kazenskih sankcij so sporočili, da so se tudi oni pridružili aktivnostim Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2021. Ta večdnevni mednarodni dogodek poteka v organizaciji družbe Deloitte, pri čemer Sloveniji obstajata družbi Deloitte svetovanje d.o.o. in Deloitte revizija d.o.o. (skupaj poimenovani ‘Deloitte Slovenija’), ki sta sicer povezani družbi matične družbe Deloitte Central Europe Holdings Limited.

Ker se družba Deloitte ubada s storitvami revizije, davčnega, pravnega, poslovnega in finančnega svetovanja ter svetovanja na področju tveganj, bodo ta področja tudi osrednje tematike Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2021. Sicer pa so udeleženci podpisali sporazum glede izmenjave najboljših praks ter ozaveščanja interesnih skupin glede prevar, korupcije in drugih vrst gospodarskega kriminala v Sloveniji, sploh med sedanjo pandemijo.

Poleg tega se bodo do petka, 19. novembra, v sklopu Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah 2021 zvrstili različni dogodki, konference, predavanja in okrogle mize. Cilj vseh tek aktivnosti je ozaveščanje širše javnosti o problematiki prevar, ki se tiče vseh državljanov, sicer pa so sporazum podpisali Združenje preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE Slovenija, družba Deloitte, Ministrstvo za javno upravo in Komisija za preprečevanje korupcije.

Prav tako so k sporazumu pristopili še Računsko sodišče, Urad za preprečevanje pranja denarja, Urad za nadzor proračuna, Urad za mladino, Slovenski državni holding, Kapitalska družba, društvo Transparency International Slovenia, Združenje bank Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije, Agencija za javni nadzor nad revidiranjem, Slovenski inštitut za revizijo, Združenje notranjih revizorjev, Stalna arbitraža pri GZS in Klub Slovenskih podjetnikov.

Od slovenskih višješolskih ustanov so podpisnice postale Ekonomska fakulteta, Pravna fakulteta, Fakulteta za družbene vede in Fakulteta za upravo (vse Univerza v Ljubljani), Fakulteta za varnostne vede Univerze v Mariboru, Visoka šola za računovodstvo in finance, ter GEA College – Fakulteta za podjetništvo, poleg njih pa še pravno-poslovni portal Tax-Fin-Lex, časopis Delo in Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij.

Poleg tega Mednarodni teden ozaveščanja o prevarah 2021’podpirajo'(?) tudi Banka Slovenije, banka EIB, Evropska banka za obnovo in razvoj ter Agencija za zavarovalni nadzor. Malce nenavadno je le dejstvo, da pri tej akciji ne sodelujejo prav vsi slovenski državni organi, ali pa vsaj nekateri, ki so najbrž dobro seznanjeni z gospodarskimi prevarami – kot je npr. Finančna uprava Republike Slovenije.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.