Naslovnica Slovenija Posodobitev operativnih aktivnosti Rdečega Križa Slovenije

Posodobitev operativnih aktivnosti Rdečega Križa Slovenije

Avtor: Spletno Uredništvo
Terme Vivat so pred dnevi gostile predstavnike vseh organov Rdečega križa Slovenije. Množično skupno zasedanje je bilo namenjeno izdelavi posodobljene skupne strategije delovanja Rdečega Križa Slovenije do leta 2030.
Posodobitev operativnih aktivnosti Rdečega Križa Slovenije

Časi se spreminjajo, tehnologije prav tako, RKS pa se bo še naprej trudil pomagati po svojih močeh (foto: PR RKS)

Na strokovnem zasedanju v Moravskih toplicah so se zbrali predstavniki Območnih združenj Rdečega križa Slovenije (RKS), člani vodstva RKS in delavci strokovnih služb RKS. Ker se je zaradi podnebnih sprememb, digitalizacije in modernizacije, novih gospodarskih tokov ter napetega političnega dogajanja svet znašel v zelo nepredvidljivih časih, so se želeli na vse to odzvati, oziroma posodobiti svoje delovanje tudi v RKS.

»Digitalna preobrazba, novi komunikacijski prijemi in sodelovanje z mediji, novi sistemski viri financiranja, enotna identifikacija in večja prepoznavnost, krepitev in repozicioniranje članstva in prostovoljstva, povezovanje in intenzivnejše sodelovanje med območnimi združenji, krepitev javnih partnerstev na nacionalni ravni, dvig ravni zaupanja v organizacijo … so ne le ključni gradniki, ampak v prvi vrsti izzivi za celotno organizacijo,« pravijo na RKS.

Pojasnili so še, da je znotraj teh področij zares veliko prostora za izboljšave osnovnih dejavnostih RKS, kot so krvodajalstvo, usposabljanje za prvo pomoč, pomoč ob elementarnih in drugih nesrečah, iskanje pogrešanih... Posebej pa so na tem dvodnevnem strokovnem kongresu poudarili tudi nujo po tesnejšem sodelovanju med strokovno službo RKS in posameznimi območnimi združenji RKS po vsej državi.

Dogovorili so se še za vrsto konkretnih operativnih podrobnosti, pri tem pa seveda ostajajo zvesti temeljnim načelom, ki že skoraj 160 let krasijo Rdeči križ Slovenije, katera so humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost in univerzalnost.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.