Naslovnica Gospodarstvo Poslovne priložnosti ob največjih zimskih športnih dogodki v naslednjih 4 letih

Poslovne priložnosti ob največjih zimskih športnih dogodki v naslednjih 4 letih

Avtor: Spletno Uredništvo

Ob bližnji tekmi FIS svetovnega pokala v teku na smučeh Planica 2019 bo že ta konec tedna na sporedu tudi specializiran gospodarsko promocijski forum za slovenska, italijanska in avstrijska podjetja. Forum bo osredotočen na številne poslovne priložnosti, povezane s športnimi dogodki in tekmovanji, ki se bodo v Planici in bližnji soseščini zvrstili vse do nordijskega svetovnega prvenstva leta 2023.

 Poslovne priložnosti ob največjih zimskih športnih dogodki v naslednjih 4 letih

Smučarska zveza Slovenije bi rada nordijsko SP 2023 pripravila kot ‘pameten dogodek’ (foto: planica.si)

 

Pred tekmami FIS svetovnega pokala v teku na smučeh, ki jih bo Planica gostila 21. in 22. decembra, bodo že v petek, 20. decembra ob 9.30 izpeljali tudi poseben gospodarsko promocijski forum, katerega bo organizirala javna agencija SPIRIT Slovenija skupaj s partnerji – Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Smučarsko zvezo Slovenije (SZS).

Dogodek bo fokusiran na nove poslovne priložnosti, ki se bodo zaradi serije vrhunskih mednarodnih športnih tekmovanj v Planici vrstile do leta 2023, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo v nordijskih discplinah. Forum bo na sporedu že v petek, 20. decembra 2019, v Nordijskem centru Planica, s pričetkom ob 9.30 uri. Osnovni namen dogodka je predstavitev različnih projektov, ki so povezani s tekmovanji v Planici, Pokljuki in Kranjski Gori.

Sledila bo izmenjava izkušenj ter nazadnje še poslovno mreženje med slovenskimi, pa tudi avstrijskimi in italijanskimi podjetji. Nove poslovne priložnosti, povezane s športnimi dogodki in s tekmovanji v severozahodnem, najbolj zimsko-športnem koncu Slovenije, bosta predstavili občina Kranjska Gora in Smučarska zveza Slovenije. Poleg tega bo direktor nordijskega prvenstva iz avstrijskega Seefelda spregovoril o izkušnjah sosedov s pripravo prvenstva in o priložnostih za gospodarsko sodelovanje.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.