Naslovnica Gospodarstvo Poslovna konferenca in turistična delavnica Texas Feels Slovenia

Poslovna konferenca in turistična delavnica Texas Feels Slovenia

Avtor: Spletno Uredništvo
Javna agencija SPIRIT Slovenija bo 8. aprila v ZDA, natančneje v Dallasu, izpeljala poslovno-investicijsko konferenco in turistično delavnico ‘Texas feels Slovenia’.
Poslovna konferenca in turistična delavnica Texas Feels Slovenia

Promocija Slovenije na košarkarski tekmi moštva NBA Dallas Mavericks januarja 2020 (foto: slovenia.info)

Zvezna država Teksas je po površini za Aljasko druga največja ameriška zvezna država, ima 30 milijonov prebivalcev in za Kalifornijo drugo največje gospodarstvo v Združenih državah Amerike. Po zaslugi davčnih olajšav in spodbud lokalne ekonomske politike ima danes kar 96 podjetij s seznama Fortune 1000 sedež v tej zvezni državi, tudi visokotehnološka podjetja se z zahodne obale se v zadnjih letih na veliko selijo v Teksas.

To so eni od vzrokov, da bo agencija SPIRIT Slovenija 8. aprila v Dallasu, v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, Turizmom Ljubljana, Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ameriško gospodarsko zbornico – AmCham Slovenija in slovenskim podjetjem Sport Media Focus, izpeljala poslovno-investicijsko konferenco ter turistično delavnico ‘Texas feels Slovenia’.

Poglavitni vzrok za to, da bo ta poslovni dogodek prav v Dallasu, pa se imenuje Luka Dončič. Zato bo med govorci poleg Toneta Kajzerja (veleposlanik Republike Slovenije v ZDA) in Simona Zajca (državni sekretar, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo) tudi Cynt Marshal, izvršna direktorica košarkarskega kluba Dallas Mavericks. S klubom Luke Dončiča namreč slovenske strukture sodelujejo že dobri dve leti.

»Na poslovno- investicijski konferenci bo ameriškim udeležencem predstavljeno slovensko poslovno okolje ter kaj Slovenija ponuja severnoameriškim podjetjem, ki želijo razširiti svoje poslovanje na evropski trg. Hkrati pa bodo preko uspešnih poslovnih zgodb spoznali tudi priložnosti, ki jih ameriški trg ponuja slovenskim podjetjem,« so pojasnili z agencije Spirit Slovenija in dodali da bo delegacija slovenskih podjetij poleg Dallasa obiskala tudi ostali dve teksaški velemesti Houston in Austin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.