Naslovnica Gospodarstvo Poslovna foruma v Ljubljani in v Parizu

Poslovna foruma v Ljubljani in v Parizu

Avtor: Spletno Uredništvo
S področja gospodarstva prihajata dve novici. Jutri bo na vrsti ‘Slovensko-britanski dan obrambne industrije’, napoveduje pa se odhod dveh gospodarskih delegacij v Pariz in sicer v času Olimpijskih iger.
Poslovna foruma v Ljubljani in v Parizu

Pogled na Eiffelov stolp in olimpijske kroge v Parizu (foto: OKS/Spirit Slovenia)

Jutri bo v Ljubljani potekal ‘Slovensko-britanski dan obrambne industrije’. Delegacija britanskih podjetij, ki se posvečajo različnim področjem v sferi obrambe in varnosti, bo slovenskim udeležencem predstavila svoje najnovejše produkte, trende, prakse in možnosti poslovnega sodelovanja. Celotno dogajanje bo med 9.30 in 17. uro gostila Steklena dvorana Grand Hotela Union Eurostars.

Po zaključku uradnega dela bodo potekali še individualni sestanki med podjetji oz. predstavniki organov obeh držav. ‘Slovensko-britanski dan obrambne industrije’ je organizirala Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ), Grozdom obrambne industrije Slovenije (GOIS) ter Veleposlaništvom Združenega kraljestva in Severne Irske v Ljubljani.

Javna agencija SPIRIT Slovenija pa se je odločila, da podobno kot za prihajajoče Evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji tudi za letošnje Olimpijske igre pripravi poslovni obisk dogodka. Agencija bo junija pripravila poslovno-investicijski kongres v Münchnu, v Pariz pa bosta nekaj tednov zatem odpotovali kar dve slovenski poslovni delegaciji. Prva bo delegacija strokovnjakov za področji e-mobilnosti in trajnostnega razvoja (30. 7.–2. 8.).

»Člani delegacije bodo v tem času obiskali Slovensko hišo, se udeležili okrogle mize na temo e-mobilnosti in trajnostnega razvoja, srečali s predstavniki Gospodarske zbornice Srbije ter mrežili s potencialnimi tujimi poslovnimi partnerji. Delegacijo skupaj pripravljata SPIRIT Slovenija in Združenje Manager,« so pojasnili z Javne agencije Spirit Slovenija.

Druga delegacija pa se bo med OI v Parizu udeležila poslovnega foruma ‘Slovenian Business Champions at the Olympic Games’, ki bo 7. avgusta v Slovenski hiši. Imeli pa bodo tudi priložnost spremljati večerno atletsko prireditev v metu diska na Olimpijskih igrah, kjer bo slovenski as Kristjan Čeh predvidoma v boju za medalje.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.