Naslovnica Kronika Poslovila se je legenda jazza Chick Corea

Poslovila se je legenda jazza Chick Corea

Avtor: Spletno Uredništvo
Številnim smrtim znanih glasbenikov se je pridružil tudi znani jazz pianist Chick Corea. Corea je umrl star 79 let, v svoji 50-letni karieri je pa je med največkrat  nominiranimi glasbeniki v celotni zgodovini grammyjev. Zbral je neverjetnih 65 nominacij in od tega ker 23 zmag.
Chick Corea je imel res izjemno kariero (foto: Ice Boy Tell/https://commons.wikimedia.org)

Pravkar umrli Chick Corea je bil zagotovo med najbolj znanimi pianisti, ki so v zgodovini glasbe igrali jazz. Corea je umrl zaradi redke oblike raka, star pa je bil 79 let. V svoji 50-letni karieri je pa bil četrti med največkrat  nominiranimi glasbeniki v celotni zgodovini podeljevanja prestižnih glasbenih nagrad grammyjev.

Zbral je namreč neverjetnih 65 nominacij in od tega je bilo tudi ker 23 zmag, kar je natanko tretjina. Najbolj je zaslovel po svojih uspešnicah, kot sta bili skladbi ‘Španija’ in ‘500 milj visoko’, njegova skupina ‘Return to Forever’ pa je bila po mnenju poznavalcev svetovne jazz scene gonilna sila gibanja jazz fusion.

»Zahvaljujem se vsem, ki so na moji poti pomagali, da so glasbeni požari goreli. Upam, da bodo to storili tisti, ki imajo slutnjo za igro, pisanje, izvedbo ali kako drugače. Če ne zase, pa za ostale. Ne samo, da svet potrebuje več umetnikov, ampak tudi več zabave,« je Corea napisal v svoji zadnji objavi na družbenih omrežjih, preden se je dokončno poslovil

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.