Naslovnica Kronika Posledice petkovega neurja marsikje odpravljajo še danes

Posledice petkovega neurja marsikje odpravljajo še danes

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna je v Sloveniji minil v znamenju prvih poletnih močnejših neurij, ki so povzročile škodo na več različnih območjih države. Najhuje je bilo v mariborski regiji, Radeče so ostale brez pitne vode, škodo pa marsikje odpravljajo še danes.
Posledice petkovega neurja marsikje odpravljajo še danes

Prekrivanje ene od mnogih v petek poškodovanih streh (foto: FB Uprava RS za zaščito in reševanje)

Z Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so sporočili, da je v petek (7. junija) popoldan vzhodni del Slovenije prizadelo hudo neurje z močnim nalivom, točo in vetrom. Nevihtna celica je hitro razširila po osrednji in vzhodni Sloveniji. Tako so na najprej na območju Regijskega centra Maribor, nato pa še na območjih regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Murska Sobota, Novo mesto, Ptuj in Trbovlje zabeležili 265 dogodkov.

Najhuje je bilo na območju občine Hoče-Slivnica in sicer kar 112 dogodkov. »Meteorna voda je poplavljala prostore objektov in nekaj cest, toča pa je poškodovala ostrešja objektov. Zaradi močnega vetra so se podirala drevesa in drogovi komunikacijske in elektroenergetske distribucije. Prav tako pa se je zaradi močnega deževja sprožilo več plazov. Aktivirani so bili gasilci iz 66 gasilskih enot,« piše v poročilu Uprave RS za zaščito in reševanje.

Poleg tega sta zaradi udarov strel zagoreli dve strehi in sicer na Ostenku v občini Trbovlje ter v občini Laško. V občini Radeče pa je neurje povzročilo več okvar na lokalnem vodovodu, zato je okrog 2500 ljudi ostalo brez pitne vode. Okvare so sicer pristojne službe takoj pričele odpravljati, vodo pa prizadetim prebivalcem tega območja od sobote vozijo z gasilskimi cisternami.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.