Naslovnica Svet & EU Poslanci EU vsega ne bodo zmogli sami, zato potrebujejo pripravnike

Poslanci EU vsega ne bodo zmogli sami, zato potrebujejo pripravnike

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko je predsednik Evropskega parlamenta odletel v Skopje, da bi po nedavni negativni odločitvi Sveta EU Severne Makedonce prosil za potrpljenje glede vstopa v EU, pa v Evropskem parlamentu potrebujejo pomoč. Ker poslanci in njihovi asistenti vsega ne zmorejo sami, so tudi letos pripravili razpis za 420 pripravnikov.

Poslanci EU vsega ne bodo zmogli sami zato potrebujejo pripravnikeV Evropskem parlamentu je 751 poslancev, z razpisom pa iščejo še 420 pripravnikov (foto: flickr.com)

 

Tako imenovano ‘Schumanovo pripravništvo’ v Evropskem parlamentu je za zainteresirane izjemna priložnost za karierno izobraževanje in za spoznavanje delovanja Parlamenta EU. Delovno mesto pripravnika v Parlamentu EU ponuja vpogled v delo različnih struktur in organov EU, oziroma gre za delo v mednarodnem političnem okolju, kjer se odloča o življenju približno pol milijarde Evropejcev.

»Na voljo je 420 mest na različnih področjih, kot so komuniciranje, pravo, mednarodni odnosi, informacijske tehnologije, itd. Petmesečni program je namenjen mladim, starejšim od 18 let, ki so zaključili univerzitetno izobraževanje in izpolnjujejo osnovne pogoje za prijavo,« so sporočili iz Evropskega parlamenta. Pogoji so enostavni, saj mora biti kandidat polnoleten, zelo dobro mora poznati vsaj dva uradna jezika EU, imeti mora univerzitetno izobrazbo. 

Poleg tega je ena od zahtev, da v preteklosti kandidat ni bil deležen predhodnih zaposlitev ali daljših študijskih obiskov v evropskih ustanovah. Prijave za opravljanje ‘evroparlamentarne’ prakse bodo sicer zbirali do 30. novembra. Tisti kandidati, ki jih bodo nato tudi izbrali za pripravništvo, bodo v Evropskem parlamentu službovali med 1. marcem in 31. julijem 2020, za kar bodo tudi ustrezno plačani.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.